Ameerikat avastamas

Tegelikult ei avasta mitte Kakk ise, vaid tema raha…  Ehk esimene aktsiaost USA turult. Nüüdseks on LHV lasknud tehingutasud mõistlikumaks (kuna alternatiivid hingavad kuklasse), 50 kEURini on hoidmine tasuta. Eks hiljem näeb, kui limiit käes – paralleelselt jätkan ka Tallinnas.

Itimees ostis itti, aga vana pingviin ei saa ju endale MSFTi või AAPLit soetada. Kunagi ammu öeldi tolle firma kohta, et selle ostmise eest polevat veel kedagi lahti lastud (tõsi, vist veidi teises kontekstis). Ja ehkki Vanade Aegade irvhambad lõbustasid end firma lühendi pideva ringitõlgendamisega, sai neist hiljem üks Linuxi tõsisemaid toetajaid ärimaailmas ning lõpuks osteti üles isegi Red Hat.

Nojah, IBM. International Business Machines. Või It’s Better Manually (või It’ll Be Messy või ka It Barely Moves…).

Huvitaval kombel oli aktsiate arv täpselt sama, mis omal ajal Tallinna börsilt esimest ostu tehes. 🙂

APDEIT 10.03: Nüüd on ka jupp Ciscot purgis. Kui koroona mööda saab, siis võib tähtsa näoga kolledži Cisco laborisse patseerima minna…

13 mõtet “Ameerikat avastamas” kohta

  1. Kusjuues Linuxminti ja bunsenlabs distributsiooni ei ole veel suurfirmad üles ostnud.
    Sa võid oma aksiad sinna kohta saata! Kasu neist midagi ei ole!

  2. Rahalises mõttes on ilmselt rohkem kasu kui krüptohaibist…

    Eetilises mõttes on nii ja naa. Kui RMS suudaks välja pakkuda vaba tarkvara (FSF mõttes) peale sellise ettevõtte, mis annaks mõistlikku tootlust, investeeriks sinna otsemaid (isegi kui mujalt rohkem teeniks). Aga paraku on IBM ja Cisco siin praegu ainsad variandid, mis kuidagigi lähedale saavad (Novell ja Intel on juba selgeid ämbreid teinud).

  3. huvitav, et sulle krüptoraha ei meeldi, mulle kasvab ööpäevas 50 EUROT juurde, ilma et ma midagi tegema peaksin..
    millistest coinidest jutt, seda ma reklaami huvides ei ütle..

  4. Isegi ei ütle, et ei meeldi – aga ma annan endale aru, et asja väga ei tunne ning lahtiselt pealelendamine võib halvasti lõppeda. Täpselt sama, nagu kinnisvara puhulgi.

    Aga see 50 eurot päevas on kaevandamise teel? Kas elektrikulu on sel juhul maha arvestatud?

  5. Ei. Elektrit mul kulub ainult läpaka jahutusalusele ja läpakale endale – nii kuskil 25-75 WATTI tunnis. Ootel olles ainult aku väheneb miskipärast. Kord kolme päeva jooksul on mõistlik käima panna.

    Ega ma võtan 26 000 ja 14 000 coini ja saadan teisele vääringule kui miski liiga kukkuma hakkab. Ennustusjoon on selgeks saanud. Las teised kaevandavad kui üldse kaevandama peab nii väga.

  6. Vahetuskaubandus eri vääringute vahel seega siis? Umbes nagu mina aktsiates müüsin Merko maha ja ostsin Nordeconi (lambist näide)?

  7. Pigem on digikrüptoturg üks suur korralagedus ja ma kasutan seda hetkel ära.
    Kui ükskord päris kord majja tuleb, siis mul pigem seisab mõnel tõestatud euro või dollari kursil põhineval vääringul.

  8. Nojah, siis ikkagi on nii, nagu ma juba arvasin. See on praegu võimalus oskajal inimesel mõnda aega segaduse arvelt teenida. Kardan, et selle aja peale, kui mina need oskused omandan, on väga tõenäoliselt segadus juba läbi saanud. 🙂

  9. Siin tuleb jälgida, mis suurfirmad teevad ja kas pangad kaasa tulevad. Nii mõnelgi krüptol võib olla tulevikus potentsiaali.
    Krüptiraha arenduse jälgimisest võiks alata. Ükskord avastad, et kaevandamine kui selline ei ole vajalik Piisab kui sul on kontol krüptosi ja lisatakse ühikuid juurde.
    Kui stabiliseerimise fond on väärtusel juures, siis võib juba hoiustada. Intress on päevas, mitte aastas.

  10. Paypal ameerikas pakub klientidele krüptosi, tuleb vaadata kuidas tal läheb ja kas ta ka euroopasse tuleb..
    ja kuhu areneb riigikord digikrüptode suhtes.. jne ..jne

  11. Ma panin 50 eurot sc peale, ehk sia:
    https://sia.tech

    Saab isegi rentida pilve ja müüa pilveteenust oma masinas, teenides sc coine kui on hea internet.

Kommenteerimine on suletud