Sotsid põhjas?

Põnev lugemine ERR-i vahendusel.

Sotside undamist on ühelt poolt lõbus lugeda. Teisalt on aga reaalsed probleemid, mida kirjutaja mainib (aga tüüpilise sotsi kombel on kõik teised süüdi) – “lihtsa inimese” eest seisavad vaid vähesed ja suurfirmade (ning ka -riikide) nahhaalsus ei ole kuhugi kadunud. Samuti ei kao kuhugi riigid ja rahvad – nende eitamisest ei ole mingit tolku. Seega võib kirjutajaga selles mõttes nõus olla, et lihtsalt Arukate Inimeste Erakonda (kes ei oleks üheski peamises valdkonnas kuidagipidi viltu) on kogu maailmas raske leida.

Ent seda mõistuspärasust on pigem pikkamööda hakanud läänemaailmas tagasi tulema – paljuski lihtsalt seetõttu, et jamad majas on järjest suuremad ning kui maja piirab kamp röövleid, siis pole varsti enam kellelgi aega intersektsionaalseid uinamuinamõtteid heietada – pättidest tuleb lahti saada, siis võib edasi targutada.

Mida see artikkel aga muidugi veel näitab: sedalaadi “ühiskonnateadlastelt” tasakaalustatud analüüsi ja soovitusi saada on sama tõenäoline kui saada surnu käest sooja. Juba see, et asi esmalt Müürilehes ilmus, on kõnekas.

3 mõtet “Sotsid põhjas?” kohta

 1. Aitäh! Suurepärane näide Eesti praeguse opositsiooni tasemest. Kodus ei saa midagi tehtud, minnakse välismaa ajalehtedesse vinguma, et “meid ahistatakse!”. Ilmselt selgelt vasakpoolne The Guardian on üks väheseid lehti, kes sihukest jura avaldama nõustub. Kusjuures ma ei süüdista niivõrd kirjutajat kui neid vastutustundetuid tegelasi, kes talle selle teksti sisse söötsid.

  Tüübid ei jaga sedagi ära, et riigi reputatsioon on pika vinnaga ning nad võivad järgmisel korral võimule saades (mis iganes võib ju juhtuda) olla sunnitud ise selle enda tekitatud sõnniku ära kannatama. “Nüüd on kõik teisiti!” ei pruugi lihtsalt töötada.

 2. Minu arust on Isamaaliidu reiting palju väiksem kui Sotsidel.
  See isamaliit võiks valimistel välja kukkuda ja reformikad, sotsid ja eesti200 ühisvalitsuse luua.
  Keskid ja ekred võiksid tagasi opositsiooni minna. Kui mitte järgimnekord, siis ülejärgmine kord.

  Aga see, et EKRE ja KESK võimul on — on REFORMIERAKONNA aps (valitsesid nad ju tagatoas, jättes sotsid ja IRL-i välja) ja on igati TASAKAALUSTAV. 😉

  Ja üldse on ennustamine raske. See oleneb rahva valikutest.

Kommenteerimine on suletud