Jauramisõpetus Soomest

Leidsin eestinen.fi RSS-voo kaudu laheda loo sellest, kuidas põhjanaabrid  avastasid, et nende enda tuhandest järvest püütud kala kõlbab täitsa süüa. Naljakas muidugi (isegi soomlased on kohati loodusest kaugele jäänud – ning omajagu lumehelbekesi on neil ka, kes muu ikka praegust valitsust valis), aga tähelepanuväärne selles loos on hoopis tollele postitusele järgnenud kõva vaidlus erinevate õlide ümber.

Jauravad kohati täpselt nagu siinsed tegelased FB-s vmm kohas, aga ühe olulise erinevusega – ka suurimad kõikteadjad ja “eksperdid” ei lähe niimoodi isiklikuks nagu siinpool lahte. Seda tasuks meie omadel sealt õppida.

4 mõtet “Jauramisõpetus Soomest” kohta

 1. Jälle ei kliki ära, kuidas see postitusega haakub… Kusjuures “tumma” pole enam korrektne kasutada – viipekeele kasutajaid (kelleks on enamasti kurdid inimesed) loetakse tänapäeval tihti üldse omaette keeleks/kultuuriks.

  Tegelikult on siin point olemas, kuna enamik nn “kurttummasid” suudab tegelikult häält teha ning mul on endal kogemus ühe kunagise laheda tudengiga, kes suutis a) kurdina ja b) etnilise venelasena teha end täiesti mõistetavaks eestikeelse jutu abil.

  See on muidugi vaieldav, kumb on kultuuriliselt etnilisest eestlasest kurdile inimesele lähemal, kas kurt venelane või ilma kuulmispuudeta eestlane.

 2. Üks jauramine oli lahesõda iraagiga, kus üht okupanti kaitsti, teise okupandi eest. Kuveit vist oli pättide kamp, kuid iraaki propageeriti kui kurjuse telgi.
  Suhtekorraldusfirma aitas ameerika presidenti vana bushi massilise valetamisega kaasa.
  Tegelikult ei oleks pidanud iraaki üldse tungima või naaberautoritaarset võimu kaitsma.

  Saddam hussein oli sama hea valitseja nagu kurtide ja kuuljate venelaste nüüdse venemaa Putin.

Kommenteerimine on suletud