Kerimisribad uues Ubuntus

… õigemini nendest lahtisaamine….

Igatahes on Evolutioni ja veel mõne rakenduse tavapärane aknakerimisriba asendatud imepeene joonekesega, kust siis hiirega teatud kohast üle libistades võib leida miski julla, millest kinni hakata ja akent kerida.  Ei tea, kuidas teistega, aga Kakule absoluutselt ei istu. Üks põhjus on ka see, et kehvema koordinatsiooniga inimese jaoks on see tõsine õudukas.

Igatahes sellele kinga andmine käib paari paketi eemaldamise teel: sudo apt-get remove overlay-scrollbar liboverlay-scrollbar-0.1-0 . Aga ehkki uue 11.04 sai mõningase häkkimise järel läpakas suht korralikult tööle, on tegu vaieldavalt seni ühe kõige kehvema (ebakvaliteetsema) väljalaskega. Mõne teise distro peale kolimine on endiselt mõttes – natuke liiga palju kaheldava väärtusega otsuseid Canonicali poolt. 🙁

4 mõtet “Kerimisribad uues Ubuntus” kohta

  1. Kui aega jääb, proovin ära. Aga ilmselt ootan ametlikku Mageia 1 väljalaset.

  2. Ei ole küll tõsine Linuxi-usuline, aga seni on minule katsetuste ajal parima mulje jätnud Mandriva (Mandrake omal ajal). Ubuntu on algusest peale kahtlane paistnud 😀

  3. Tulevasel MacOSX versioonil on lisaks kerimisribade sarnasele peitmisele ka hiire nupuga kerimise loogika ümber pööratud – allapoole kerides liigub lehekülg hoopis üles ja vastupidi. Idee seisneb väidetavalt selles, et enam ei kerita mitte kerimisriba (mida pole niikuinii eriti näha), vaid hoopis lehte ennast.

Kommenteerimine on suletud