Päris andekas

Ühele Tolkieni fännile võib [L] Rain Kooli võrdlus ilmselt üsna hästi peale minna. Eriti ilmne paralleel on Rahvaliidu ja trollide vahel (Bill, Bert ja Tom sobiks selle erakonna juhatusse küll).  Ainus väike “aga” on orkide päritoluga – need olid Tolkienil teatavasti pärit üsna loomise järel ärarikutud haldjatest, meie variandis tuleks pigem eeldada inimestest (RE) põlvnemist.  Sotsid võiks pigem nõgilased ehk dunlendingid olla – polnudki teised iseenesest pahad, aga tegid valesid valikuid ja need viisid rappa.

Ja veel üks üllatav paralleel – Tolkieni kõrghaldjad seilasid viimaks üksteise järel Läände…

3 mõtet “Päris andekas” kohta

  1. Õigus. Aga kes need oleks? Kotkad olid ausad ja konkreetsed, ei tegelenud eriti teiste olevuste asjadega, nende väljavihastamine oli äärmiselt ebatervislik ja nad ilmusid välja vaid siis, kui nende abi tõsiselt vajati. Täiesti ebapoliitilist sorti sellid paraku…

  2. Tegelikult… Ei lähe küll päris täpselt Tolkieni, aga paralleelina ikkagi päris sobiv.

    Kotkad saadeti missioonile Afganistani.

Kommenteerimine on suletud