Õpikunäide

… sellest, kuidas ettevõte ei tohiks asju ajada.

Lähenedes puhtmajanduslikult:
* ettevõte, kes valib töötajaid mitte oskuste, vaid “õige mõtlemise” järgi, ei ole pikemas vaates eriti jätkusuutlik, ning
* ettevõte, kelle ärimudel sõltub otseselt enda kaudu rahaliigutajate arvust, ei peaks tõukama eemale niivõrd suuri kliendirühmi – praegu seda tehti ja need kliendid tagasi ei tule.

(enda poolt ka: aitäh hoiatamast)

8 mõtet “Õpikunäide” kohta

 1. Sa pead ettevaatlik olema, nüüd võetakse vihavaenu seadus vastu.

  1. https://elu24.postimees.ee/7790887/riigikohtu-otsus-netikommentaator-peab-venno-loosaarele-huvitist-maksma

   Ei ole ebaõiglust ja heategu saab karistada siin maal. Oleks võinud trahvimise kohtu poolt tühistada, sest Loosaar mõisteti ju süüdi! Aga ei, perverdid saavad õiguse! Eestis. Saab vanglas kommi osta ja nooremaid välja kutsuda!

   Pridel on kindlasti alaealisi lapsi ja venno peaks vanglaameti poolt ka sinna jalutama lubatama! Õigus ja vabadus!
   Emad, tooge oma lapsed venno juurde! Ta mängib teiega peitust!!

 2. Eks ta ole. Kunagi nõuka-ajal ringles anekdoot sm. Brežnevist, kes olevat kogunud anekdoote iseenda kohta. Oli kokku saanud kolm ja pool vanglatäit…

  Nüüd läheb asi samasse suunda. Aga kahjuks ei saa lugupidamist ja respekti teenida ei raha ega ähvardustega – rahvas lihtsalt leiab taas viisi, kuidas võimulolijatele niimoodi jalaga tagumikku anda, et andjat ennast kohe näha ei ole.

  Ent nõuka-aega mäletavatele inimestele on praegu ikka tõsine “oi, jälle!”-aeg. Ja vist mida edasi, seda hullemini.

  1. Selge on see, et usaldushääletus on üks valitsuse kindel valitsemismeetod kui opositsioon segab.
   Aga põhiprobleem on see, et ” MAKSE EI TÕSTETA! Lugege mu huulilt!! ” liigub rahvajuttudes veel kaua aega.

 3. Minu arust on kogu riigis probleem.
  ChatGPT abil lühikokkuvõte, sest err.ee kirjutab jube pikalt:

  Reede hommikul, 12. mail, tõsteti Kohtuekspertiisi Instituudi lahkamislauale surnukeha, kuid hiljem avastati, et kogu kaasnev salvestis ja fotod on kadunud. See tekitas suurt muret, kuna need tõendid oleksid võinud aidata kohtus inimsaatust määrata. Lisaks kadusid ka teised instituudi päevatöö tulemused, mis mõjutasid kohtuistungite läbiviimist ja kohtulahendite avalikustamist. Probleemid on seotud Kohtuekspertiisi Instituudi serveriruumiga, mille eest vastutab Riigi IT Keskus (RIT). RIT-il puudub piisav rahastus ja vananenud tehnika, mis tekitab süsteemide tõrkeid. RIT-i teenuseid kasutavad mitmed riigiasutused, kuid nad on kimpus sarnaste probleemidega. Rahandusministeerium ei oota tänavu lisataotlusi eelarvesse ja ootab ministritelt kokkuhoiukohtade leidmist. Kuigi IT-valdkond vajab täiendavaid investeeringuid, peavad ministeeriumid leidma lahendused enda seest.
  https://www.err.ee/1609003130/serveririke-seadis-ohtu-kriminaalmenetlusteks-tarvilikud-toendid

 4. Ma arvan, et see on puhtalt turundustrikk (tundes nii mitutki Wises töötavat tüüpi) 🙂

  1. Sel juhul on see minu arust suht küsitava efektiga turundus (vt mu teist punkti postituses). Praegusel juhul kaalub arvestatava osa klientuuri põhimõtteline väljavihastamine (ning jah, see on paljude jaoks põhimõtteline) minu arust üles teise grupi toetamise (viimased ilmselt juba teavad praeguseks, et firma neid pooldab).

 5. Pride kommuun on rohkem soojade maade teema – brasiilia .jt. Meil siin enamjaolt külm, läheb energiat rohkem tõsiste teemade peale nagu näiteks ellujäämine. Lapsi koolitada ja koolis on ka kütmine, nagu koduski. kõik maksab.
  Võtaks tuure maha – rohepööre ja geide-lesbide teema on siiski ülevõimendatud! rohepööre ei saa olla eesti metsa arvel, kus inglismaale ja mujale, lisaks meie vajadudtele..

  Äkki tuleks arendada rohepöörde asemel ka rohekaitset??

Kommenteerimine on suletud