4 mõtet “1939” kohta

 1. Ma lasin ChatGPT-l teha kolmest lõigust teha kokkuvõte (peab leidma meetodi, kuidas chatGPT sinuga suhelda saab) ja kokkuvõte siis:
  “Tekstis räägitakse usust ja selle tähtsusest, mainitakse, et Päts ja Laidoner ei austanud usku ning võrdleb neid praeguste juhtidega. Autor väljendab ka muret, et Eesti juhid ei mõista rahva olukorda ning vajavad meeleparandust. Samuti mainitakse, et Eesti on liiga väike, et lasta välismaistel isandatel seda kontrollida.”

  MINA: Mis ma oskan öelda, eesti rahvas on väärt omi juhte ning vene rahvas oma juhti! Ja EKRE juhtimistiil on sarnane venelaste demagoogiaga. Lausa retsivad riigikogus. Kui see on usu-partei, siis sellist usku ma ei taha!! Jumala nimel võib ju proovida valimised võita, kuid see karupartei teeb seda teiste arvelt. Loomulikult “rootsi stiilis” liberaalseid vaateid ma ei toeta, eriti nende politsei ja immigratsiooni tegemisi. Aga ma kedagi hukka ei mõista saa. Objektiiv ja Helmete iga tekst on hukka mõistev ja noriv – demokraatia ja vabadusi tahetakse naeruvääristada, selle asemel, et tegeleda ka praktiliste asjadega. Samuti rünnatakse alamasutusi n.t eesti sõjaväge.

  1. Helmete osas olen teataval määral nõus – nad võiksid päris tihti enne suu avamist natuke järele mõelda ja kui siis ütlevad, siis vähem haukuda. Kaitseväe kallal haukumise osas olen ka – isegi kui neil oli mõnes asjas seal õigus, on praegu täiesti vale aeg. Ja sama käib ka ukrainlaste toetamise kohta.

   Aga see ei muuda asjaolu, et rumaluse alternatiiviks oli praegu kurjus, lihtsalt ja selgelt. Kui praegune koalitsiooniidee E200 ja sotsidega realiseerub, saab Eesti äärmusvalitsuse selle sõna tegelikus tähenduses. Ja kõik selle, mida “rootsi stiili” all mainisid. Seega jah, mul on väga halvad aimused.

 2. 1. Pealkirjaks võiks pigem olla 1934
  2. Siberisse võib pigem sattuda reformikommuniste kritiseerides
  3. See, mis 4 aasta jooksul sündima hakkab, ei saa meeldiv olema, kui poliitkorrektselt väljenduda ja rumalaid sõnu mitte kasutada
  4. Kui demokraatia ja vabaduse all silmas pidada kõikvõimalikke äärmuslikke veidrusi, siis sellist demokraatiat ja vabadust ma küll ei soovi

Kommenteerimine on suletud