Kohane nimi

Mitmetes maades pidavat näidatama agressoritest venelastele nende koht kätte sellega, et on nimetatud Vene saatkonna juures tänavaid ringi Ukraina vms nimeliseks. Tallinnas ei ole seda vaja teha.

Tallinna üks nimetõlgendusi on ju “Taani linn”. Põhjamaine värk ühesõnaga. Vene saatkond asub siin Pikal tänaval. Ja “pik(k)” tähendab skandinaavia keeltes… Noh seda, kuhu Ukrainas saadeti vene sõjalaev.

4 mõtet “Kohane nimi” kohta

  1. No ma ütlengi, et Tallinnas ei pea.

    Mis aga üldisemalt koha kättenäitamisse puutub, siis tuleb praegu seda rauda taguda igal pool, kus võimalik. Vene rahvas on kasvatanud üles mitu põlvkonda sisuliselt psühhopaate (eriti alates II maailmasõjast, aga tegelikult läheb see isiksusehäire ajaloos üle revolutsioonide ja Tšingis-khaani vallutuste Bütsantsi välja). Selle seltskonna jaoks on venelasele kõik lubatud ning katse sellise inimesega asju arutada on võrreldav vastu tuult laskmisega.

    Ainus toimiv lahendus on kaugemale minna – või kui seda teha ei saa (me oleme enda kodus, siit pole kuhugi minna), tuleb talle ühemõtteliselt selgeks teha, et tema peaks kusagil mujal olema. Ehk laiemas mõttes vajab see rahvas praegu eluaegset vanglakaristust – ühiskonnast (rahvusvahelisest kogukonnast) isoleerimist, kuni kasvab peale uus, loodetavasti rikkumata ajudega põlvkond.

    Vahemärkusena: jah, erandid on olemas – aga neid on vähe (seda näitab ilmekalt kasvõi Putini ja Ukraina sõja toetusprotsent Venemaal). Seetõttu pole midagi teha: praegu paraku tuleb igal arukal ja südamega vene inimesel ümberkaudsetele kõigepealt tõestada, et temast ei tule eemale hoida.

    Väga hea mõtlemapanev video on YouTube’is ühelt soome eru-luurekolonelilt, kus ta kogu selle isiksusehäire juured lahti räägib (ja seda juba 2018. aasta lõpus, ammu enne praeguse sõja algust).

  2. Kuidas vene inimene aru ei saa, et Ukrainas käib sõda ja venelane pommitab haiglaid ja koole?
    Tuleks testida ka eestis elavat vene meedia vaatajaid, et kas Tšernobolis oli tuumakatastroof (eriti noorte põlvkonna) ja kas Punases metsas kaevikuid kaevates kiirgustoosi ei saagi?

  3. No seda ma psühhopaatia all silmas pidasingi (huvitaval kombel jõuab suht samasse välja ka Harri Tiido selles ERR artiklis). Enda õigustamine igas olukorras, inimestega manipuleerimine, tõe ja vale suhtelisus (eeskätt räige valetamine), seaduste kehtimine vaid teiste suhtes ning süütunde puudumine – kõik see iseloomustab näiteks pahaloomulist nartsissismi. Ja kahjuks on tänaseks see isiksusehäire väga suurel osal vene rahvast (sealhulgas ka neil, kes on aastakümneid elanud välismaal).

    Venemaal aitab vaid täielik sõjaline lüüasaamine, majanduse häving ja pikaajaline isolatsioon selle järel (mina pooldaks ka kõigist rahvusvahelistest organisatsioonidest, sh ÜROst eemaldamist). Eestis tuleks võtta palju karmim ametlik joon naturaliseeritud kodakondsuse äravõtmise ja väljasaatmiseni, kui seesama isiksusehäire välja lööb. Samas tuleb püüda vältida sama suhtumisega löömist lojaalsete kodanike puhul (keda siiski vene rahvusest inimeste seas mõningal määral ka leidub). See viimane on praegu ehk kõige raskem – Putin on kõik vanad deemonid üles äratanud.

Kommenteerimine on suletud