Käi jala!

Eile tegin tavalise rattaringi. Jõudsin kusagile 20-ndast kilomeetrist edasi, ringiga juba linna tagasi. Pääsküla depoo kohal hakkas tagaratas vibama. Maha ronides selgus, et käib kiire tühjaksjooksmine (vähemalt sai kohe jaole, velg jäi kahjustamata). Ratas käekõrvale ja vantsides ülejäänud ~5km koju… Õnn, et nii ligidal juhtus – kusagil Saku taga oleks rohkem jama olnud.

Aga olgem optimistid, nii sai ühest trennist kaks. Pärast maja ees naaber lõõpis, et näe, ujumine jäi veel triatlonist puudu – nojah, ettevaatamatu sõidustiiliga saab Männiku teel kaldast alla karjäärijärve kah sõita… 😀

Täna tagaratas maha, autosse ja Veloplussi parandama (saaks ka ise, aga profid teevad kiiremini ja kvaliteetsemalt). Töö tehti jälle kiire ja korralik (süüdlane tabati kah, oli klaasikild), homme uuesti sõitma.

APDEIT 09.02: topelt ei kärise. Läksin teisipäeval uuesti sõitma – Laagrist Harkusse, läbi Harku metsa ja siis rattateed pidi Hiiule tagasi. Raudteeületuskoha ees (ca 1,5 km kodust) läks sama kumm uuesti. Koha järgi otsustades on Kakul ikka endiselt hea kaitseingel… Seekord läks Veloplussis vahetusse juba nii sise- kui väliskumm. Näis, kas nüüd piisab või tuleb veel korra jalutada. 🙂

3 mõtet “Käi jala!” kohta

  1. Ma tegin kakupesa.net nimelise binaari, mis lingib kasutaja enda veebibrauseriga kakupesa kodulehele. Binaaril on ka parool: kakupesa
    ja siis alles käivitub. ei ole pahavara ega viirusi ja midagi ei kustuta.

    https://gofile.io/d/hTbZcD

  2. Täiskummid ratta sisse panna. Mingi toorkummi, silikooni ja õhkkuulikeste vahepealne.
    Aeg on leiutada paremad sisekummid.

  3. Kas midagi sellist juba mõnda aega militaarsõidukitel ei kasutata? Aga laiatarbetasemele pole jah veel jõudnud.

Kommenteerimine on suletud