Läpakauuendus

Täna hommikul andis läpakas Mint 19 teada, et ametlik uuendus 20 peale on saadaval. Riskisin ja proovisin kohe ära teha (enne tegin Timeshiftiga igaks juhuks süsteemitõmmise ka, juhuks kui midagi metsa läheb).

Võttis aega ligi tunni, aga siiani tundub küll, et kõik sõitis nagu mööda raudteed – täpselt etteantud suunas. Kaku põhiläpakas on pealegi mõnevõrra ebastandardse tarkvaravalikuga – mõned kohalikud serverid on peal, töölaud on Compizi ja Cairo-Dockiga. Kõik uuenes kenasti – seni ainus märgatud pisiasi on Compizi aknavahetaja (Ring Switcher), mille uuendus välja lülitas, aga piisas sätestest uuesti sisselülitamisest. Huvitav, et samas jäi Compizi “keerlev kuubik” ehk töölauavahetaja tööle.

Esialgse pildi järgi tuleb Minti tegijatele kõva kompliment teha.

5 mõtet “Läpakauuendus” kohta

 1. Mul on LXDE ja LXQT töölauad – debian ja lubuntu.
  Mitu läpakat. Tavaliselt kolmega saan hakkama. Üks on veel vahest töös.

  Kõigil on tehtud täispaigaldus. Suuri uuendamisi ühest versioonist teise ei ole veel teinud.

 2. Ma olen LX* ka proovinud, mõnel vanal masinal on nad kahtlemata parim variant. Aga mulle miskipärast meeldivad Compizi vidinad, seega on Mate juba pikka aega töölauavalikuks (nagu öeldud, Compizi ja Cairo-Dockiga – sisselogimisaken on ka vana kooli MDM, et saaks vanaaegseid GDM-i sisselogimisekraane kasutada). Teine aspekt on see, et ma eelistan eestikeelseid asju ning väiksemate töölaudade tõlked ei ole veel päris valmis.

 3. Mul enamus kahetuumalisi, kuid harjumus on kasutada LXDE/Openbox-i.
  Ja terminal peaks ka olema tilu-lilu vaba.
  Põhiline tööriist on MC ja nano.

  Harjumuse asi. Pole Windowsiga sinasõber olnud.

 4. Nojah, need vidinate harjumused ei ole Windowsist (ega ka mäkilt, mida ma praktiliselt üldse kasutanud pole) – kui ma augustis 2000 Windowsilt minema kolisin (sisuliselt oli viimane Win 98, veidi proovisin ka õnnetust nimega ME), siis polnud seal veel mingeid vidinaid. Võrreldavad asjad tulid Vistaga, ainult et võrreldes Compiziga tahtsid nood 4x rohkem mälu saada.

  Terminali kasutan aktiivselt, nano samuti. MC ei ole miskipärast külge hakanud (ehkki vanal ajal kasutasin Norton Commanderit küll).

 5. MC on nüüd eestikeelne ja selle lisavidin mcedit samuti. Omamoodi nano asendaja, kuid saad alguses valida, millist editori tahad.
  MC-ga saan sftp ühenduse teise masinaga näiteks. jne.

Kommenteerimine on suletud