Tsiklikolimine

Tänane soe päev (lehed kirjutasid igasuguste soojarekordite löömisest) oli igati sobiv ratta maalt ära kolimiseks.

Esmalt aga tuli asju ajada. Algul Nõmmele kindlustust tegema, siis Laagri Ehitusmarketisse sobivat katet ostma (koormakatte nime all müüdav 6×4 m roheline palakas sobib selleks igati kenasti) ning viimaks Sagro kontorisse parklat kauplema. Taks on küll eelmise aastaga võrreldes tõusnud, kuid siiski on Kakk parkimise osas suht õnnega koos – 175 krooniga kuus annab Tallinna kandis üldiselt kohta leida.

Õhtupoolikul siis kojusõitva ema auto peale ja maale. Aku sai juba nädalavahetusel ära laetud ja masin veidi üle vaadatud, nüüd ei jäänud muud kui selga ja minema. Maantee peal oli muidugi veel veidi jahe, aga see-eest hästi ilus – päike loojus parajasti ning Laagrisse jõudes oli selline ilus hämarik. Ratas parklasse, paar sõna kohalike onklitega juttu (maakera on hästi pisike – Mart, kui seda loed, siis pinginaaber saatis tervisi) ja kodu poole. Vaikne ja hämarduv Laagri, esimesed tähed taevas, tuled peegelduvad Pääsküla jõe pinnal… Mõnus.

Loodetavasti õnnestub see hooaeg lõpuni sõita – kaks esimest läksid lõpus tervise nahka. Sue teekonnamõõtja näitab praegu 5329 miili – näis, palju sügiseks koguneb.