Linux Mint ja MS Office

Oli vaja ühes masinas MS Office’it käivitada. Kuna aga sinna masinasse hea meelega Windowsi-nimelist pahavaramagnetit ei tahtnud panna, siis otsustas Kakk proovida, kuidas käitub MS Office 2010 Linux Mint 13 peal.

Kasutatud komponendid:
* Linux Mint 13 LTS Maya 64-bit – suht standardne paigaldus.
* MS Office 2010 Professional Plus -paigaldusfail – muide, suhteliselt aruka hinnaga saab selle [L] MS Home Use Program’i kaudu.
* Wine – standardne paigaldus (versioon 1.5.20).
* PlayOnLinux – standardne paigaldus (versioon 4.1.8).
Edasise õpetuse leiab näiteks siit.  Põhimõtteliselt toimus täiesti triviaalne “Next-next-next-finish”-paigaldus. PlayOnLinux andis ühe Windowsi DLL-i juures ka veateate, ent jätkates ei paistnud see midagi mõjutavat. Lõpptulemusena istusid töölaua peal MS Office’i komponentide ikoonid ning sealt käivitades avanes sama pilt kui Windowsis.

Seega kui kellelgi on MS Office’it vaja (Kakul endal endiselt ei ole, üsna põhimõtteliselt – firmapoolne korduv ja häbitu sigatsemine failivormingutega on boikoti kuhjaga ära teeninud), siis saab tänapäeval selle täiesti edukalt käima ka Linuxi peal.

2 mõtet “Linux Mint ja MS Office” kohta

  1. Kui võtta lahti mingi keerukam, macrodega exceli tabel, mis nägu siis teeb?

  2. Peab mõne sihukese tabeli otsima ja proovima… Idee poolest on tänane MSO üsna autonoomne, seega võiks idee poolest toimida. Aga kindel ei saa olla, 90-ndate makroviiruste epideemia seepärast nii kole oligi, et Office’i kaudu sai ligi süsteemi vundamendile – see omakorda aga tuli suuresti sellest, et MS ehitas Office’i meelega süsteemiga kokku, et teised seda järgi teha ei saaks.

    Üldiselt puuduvad mul selle firma suhtes juba ammu igasugused illusioonid.

Kommenteerimine on suletud