12 mõtet “Kus tahaksid õppida Sina?” kohta

  1. Olles õppinud mõlemas, ei pea arvamuse avaldamiseks reklaame vaatamagi. Küll aga on mul TTÜ reklaami esilekutsutud reaktsioonide tõttu tekkinud mure populatsiooni huumorimeele pärast.

    Ja no olgem ausad: vähemalt 2001. aastakäigu LõDWikute toonane stereotüüp tipitibidest (eriti majandusteaduskonnas) ühtib reklaamklipis eksponeerituga 99%. 😉

  2. Garf: nojah, paraku olen ka ise TTÜ kasvandik (ja hiljem 8 aastat seal töötanud). Omaaegsed haldusjuhid ja rahvamajandajad meenusid tõesti. Aga loodetavasti on TTÜ-s ka teistsorti tegelasi, ma pigem näeks seda reklaami kas EBSi või TÜ Tallinnas asuva juuraosakonnaga paremini klappimas. Ehkki meedias võimendatud tibikisa selle reklaami peale on naljakas kuulata küll.

    Aga ikkagi, Marko tehtud kontra on viietunnise projekti kohta ülimalt lahe. Esiteks Jaan ja Kairi sobivate natuuridena, siis taust (V korruse diivaninurk Malle töölaua ees – täiesti korralik seebikainterjöör ju) ja viimaks too mõnus pealelugemine. 🙂

  3. Vaatasin lõpuks paroodia ka ära. No viietunnise projekti kohta tõesti päris hea tulemus. 😉

  4. On küll. Ja vaadates veel seda kisa, mis meedias selle ümber tõstetud on, siis vist läks üsna täkkesse. Vastikud itikollid, pilavad vanu auväärseid ülikoole… 😛

  5. Grr, mina kummaski ülikoolis õppida ei taha, kummalegi teadmised korda ei lähe, üks on abielukontor teine on mingi ratsarikkaks-klubi 🙂 Mh, peaks vist tegema mingi TLÜ reklaami, et on ka mingi ülikool, kus luuakse uut, samal ajal kui teised nende leiutiste abil endale elukaaslast otsivad 😀

    Aga tegelikult, paroodia oli nagu “ühtne eesti”, et oli aru saada küll, et tegijatele miski pinda käis, aga üle võlli ei osatud keerata ja siis kokkuvõttes tuli täpselt eelmise peegeldus.

  6. Oudekki: nojah, sellise kiire häki kohta tuli minu arust päris lahe. Muide TLÜ keeras sinna juba oma vindi peale – Facebookis oli link. 🙂

  7. No ma arvan et see sõltub.

    Latte-kommunistid (väga hea väljend muide, Kaido Sinult), kes lihtsalt koos käivad ja targutavad ei loo ka misagi uut.

  8. Chris, ma kardan, et selle määratluse järgi läheks enamik inimmõtte ajalugu latte-kommunistide alla, vanadest kreeklastest alates. Ainult, et uut loodi väga palju 🙂 Uue kasutuselevõtmine on muidugi juba teine küsimus ja tegelikult ka teine andekus ka. Hea ettevõtja ei pruugi olla hea teadlane ja mõnikord ei pea üldse väga haritud olema. Vastupidi ka, uue väljamõtleja ei pea tingimata oskama sellega raha teenida.

    Võib, see on tore, kindlasti peaks akadeemia rohkem tootmisega seotud olema (ai, see on kah puhas kommunistlik mõte), aga ülikooli eesmärk peaks olema uue loomine, rahateenimine on kõrvalsaadus. Äri puhul on jälle vastupidi, eesmärk on raha teenida ja uue loomine on kõrvalsaadus.

  9. Oudekki, ma ei pea silmas teadlasi vaid seda punti ühes merelähedases ülikoolis, keda korralikul ajal, nii 70 aastat tagasi, oleks poliitilise politsei poolt oma eeskuju Marjustini emaga ühes filosofeerima saadetud.

  10. Chris, palun otsesemalt – millist ylikooli sa silmas pead, kus on “punt tegelasi”, kes yhtegi teadusuuringut ei tee, artikleid ei avalda, raamatuid ei kirjuta ja ainult rààgivad omaette? Milline riik? Millest neid rahastatakse?

  11. Asi pole rääkimisest üldiselt vaid selles, millest nad räägivad.
    Teaduslik kommunism on tore asi ja pole vahet kuidas seda moodsalt nimetada- tõsiteadusega on sellel umbes sama suhe kui meriseal mere ja seaga.
    Ja mis parata, kui üks kamp selliseid on endale Tallinnas mugava pesa leidnud.

  12. Chris – paluks ikkagi nüüd mingeidki konkreetseid nimesid, kes ja millises ülikoolis Tallinna tegelevad “teadusliku kommunismiga”? Kus nende teaduslikku kommunismi käsitlevad uuringud/arutelud on avaldatud ja kes neid rahastab?

    Ma hea meelega vestleks mõne niisugusega, kui Tallinna tuleks.

Kommenteerimine on suletud