Kindle

Kuna aasta lõpp on alati suur raamatute ostmise aeg, siis sai nüüd soetatud ka Amazoni lihtne 6-tolline e-luger.  Kui tahvelarvutil Kaku jaoks väga suurt mõtet ei ole, siis see üsna silmasõbraliku e-tindiga vigur võiks idee poolest päris hea reisikaaslane olla. Kasvõi juba [L] Gutenbergis on täiesti tasuta seaduslikku lugemist enam kui piisavalt (Cory Doctorow’ raamatud on teine kohe pähekargav lugemisvara). Näis, kuidas kujuneb.

Muide, Ubuntu 10.04 seda elukat vaikimisi ära ei tunne. Tuleb paigaldada mtpfs-nimeline pakk ning seejärel seis paraneb – aga Ubuntu arvab, et tegu on muusikamängijaga. Ent kui käskida tal kataloog avada, siis toimib asi ilusti.

7 kommentaari postitusele “Kindle”

 1. E:r ütleb:

  Kindle on tõepoolest mugav “reisikaaslane”. Lisaks saab e-raamatuid sageli paberraamatutest üksjagu soodsamalt (nii digikogu.ee kui ka amazon.com).. kiiremast kättetoimetamisest rääkimata.

 2. Ray D. Noper ütleb:

  Ma ei tea, kuidas Kindle tarkvaraga Linuxi all on, aga oma Sony Readeriga olen avastanud, et Calibre on sigamugav utiliit. Open Source ja puha – isegi sai omaks tarbeks paar muudatust tehtud… Lihtsalt FYI 🙂

 3. Kakk ütleb:

  Ray: seesama Calibre on täiesti olemas (vaba tarkvara ju). Korra eile natuke juba proovisin, on hea asi küll.

  Aga kui kiiresti mõni kirjutis vaja üles visata, siis saab ka lihtsalt juhtme arvutisse panna ja soovitud faili avanevasse aknasse lohistada.

 4. kris ütleb:

  Pisut OT: Äkki Kakk võtab vaevaks ning mainib ära mõned poolkohustuslikud soovitused patsiga poisi lugemisvarast, mida Kindlega (e-raamatuna) tarbida.

  Muretsesin ka endale just e-lugeja ning seetõttu kõik soovitused kirjanduse osas samuti abiks.

 5. Kakk ütleb:

  Kris: lihtsalt patsiga poisi lugemisvara kohta (mitte Kindle’i jaoks) on mul [L] sihuke nimekiri. Sealt peaks mõned ka Kindle’i jaoḱs sobima (kasvõi PDFina, mis küll väga mõnus Kindle’is lugeda pole).

  Aga e-raamatutest soovitaks esmalt neidsamu asju, mida postituses mainitud – Doctorow’ raamatud on päris selgelt “patsiga”. Yochai Benkleri kirjutised on ka head, vt http://www.benkler.org .

 6. Puravik ütleb:

  Endalegi plaanis miskiaeg e-luger soetada – võimalikke valikuvariante on aga päris palju. Äkki selgitad oma valiku tagamaid?

 7. Kakk ütleb:

  Puravik: kuna läpakas on suht pidevalt käeulatuses, siis jääb lugeri jaoks tõesti eeskätt vaid e-raamatute näitamine. Puuteekraan polnud väga oluline (ehkki pealkirjade jms sisestamine on ilma selleta selgelt tülikam), kuna hind oleks tulnud jupi kallim. Reklaaminäitamise elab üle, see võtab hinnast tubli tüki alla (Kriso kampaaniahind on 99 euri). Ja Kindle e-tint on silmasõbralikum kui mitmed muud lahendused.

  Eks peamine valikukriteerium ongi, kas on vaja tahvelarvuti funktsioone ka või mitte. Mul polnud neid tarvis.