Barnabas 2011

Isa Thomasel Pärnu kogudusest on tõeliselt hea nina huvitavate “nurgataguste” pühakodade peale, kuhu ta siis iga-aastasi Barnabase päevade palverännakuid korraldab.  Seekordne sihtkoht oli Suigu evangeeliumi kristlaste palvela, mille kohalikud mehed oma kätega enne viimast suurt sõda ehitasid. 60-ndatel võeti see ära ja tehti algul viljalaoks – kui tollaste kilplaste viljakotid põranda katki vajutasid, kästi maja elukorteriteks ehitada ja pandi sinna kohalikud asotsiaalid elama. Nõuka-aja lõppedes ehitasid elusolevad algsed ehitajad vanade meestena selle pühakojaks tagasi.  See ümmarguste akendega kõrge otsaviil ning vanade hallide telliste ja ronitaimede kombinatsioon tõi huvitaval kombel meelde Glendaloughi (kus sarnaseid asju küll paekiviplaatidest ehitati).

Seekordne rännak oli ses mõttes eriline, et kaasas oli ka piiskop Belmonte koos enda abi isa Bautistaga (väga vahvad ja vahetud  inimesed mõlemad). Leidsime palvelast ka suht töökorras klaveri ja korraldasime seal seltskonnaga väikese laulmise.

Tänud taas kord orgunnijatele. 🙂

3 mõtet “Barnabas 2011” kohta

  1. Ehitajad ja elushoidjad on tõesti tublid ja töökad mehed olnud.
    Klaverimängija Kaku isikus oli vaimustav, ning tema sorav noodilugemine (usun et paljude jaoks) uudne teadmine ( siinkohal kõlab aplaus).
    Ja Brita-koogi retsept läeb teele.

    Uute Barnabasteni!

  2. Regyta: noodilugemine oli paraku Suur Tüng – tegelikult mängisin kõik peast. 🙂 Vajadusel muidugi oleks akordimärkide abil ka võõrama loo saate kokku improviseerinud, aga nagu üks Kaku suuri eeskujusid, ABBA-mees Benny Andersson, ei ole ka va laisk lind noodilugemist korralikult selgeks saanud…

Kommenteerimine on suletud