3 mõtet “Kogukond.org” kohta

  1. Koruptsoonilõhnaline ebakompetentsus on väljend mida trehvan küll esmakordselt. Ebakompetentne korruptant. Samahästi kõlaks ka dementne korruptant. Selliste tegelaste ilmumisel muutuks nähtus kui korupsioon olematuks. Ei astu. Olen selleks liiga ebakompetentne. Meil on hulgi endiseid „kommareid.“ kes väidavad ka ei astusid ebakompetentsusest.
    Kuna mind selle teema koha pealt pisut valgustasid, siis kardan, et rong juba on läinud. Koerad küll hauguvad aga on pisut hambutud. Mis teeb tuul müürile?

  2. Hmm… miks korruptant ei või samaaegselt ebakompetentne (või isegi dementne – Karl Vaino oma võimuloleku lõpus näiteks) olla? Korruptsioon on eeskätt moraalne ja juriidiline kategooria, kompetentsus aga väljendab teadmisi ja oskusi konkreetsel alal. Kompetentseid korruptante on täis enamiku riikide võimuorganid, aga vahel kohtab ka ebakompetentseid.

    Konkreetselt siin väljendub korruptsioon kogu reformi hämaras rahastamises, häbematus demagoogias ja üldise õiglustunde peale kõhutuule laskmises. Ent ka konkreetselt IT poole pealt on tehtud pehmelt öeldes huvitavaid otsuseid.

  3. Karl Vaino – leidsid ka tüübi. Tuu ei olnud dementne, tuu oli lihtsalt jurakas. Isegi roostevaba. Nii tulles kui minnes. Ei ole selline kunagi korruptant.
    Olek diktatuuri ladvas välistab selle. Kehtib põhimõte: „Mis on lubatud Jupiterile ei ole lubatud härjale.“ Ebakompetentsed kükitavad tavaliselt kinni. Siin ei ole tegemist teede paikamise ega ka prügi veoga. Küll ikka teavad mida teevad ja kus kivi all vähid kükitavad. Aga üks on selge, miski asi ei toimu ainult toimumise pärast.

Kommenteerimine on suletud