Kus häda kõige suurem…

Avatud lähtekoodi selge ruulimise kohta kinniste lahenduste ees veel üks hea kogemus.

HTC Desire on muidu igati hea telefon, aga kõne vastuvõtt sõrmega mööda ekraani lohistades on küll üsna mööda idee. Enamasti on vaja mobiil kiiruga kätte saada ja kui siis torusse viimaks “halloo!” saad hõigata, selgub, et lohistamine ei õnnestunud ja telefon kutsub edasi.

Aga leidsin, et keegi hea inimene on loonud rakenduse nimega “Tedd’s Droid Tools”, mis on Android Marketi kaudu kenasti kättesaadav – muuhulgas saab sellega kõnesid vastu võtta Desire’i optilist kursorikuuli vajutades (on ka teisi valikuid). Igal juhul märksa töökindlam lahendus kui ekraanil näpuga sibamine.

Tarkvaralise klaviatuuriga on ilmselt võimalik ära harjuda, kuid praeguse seisuga võtan järgmise telefoni küll kindlalt füüsilise täisklaviatuuriga (teine tingimus on sama kindlalt avatud tarkvaraplatvorm). Seega ootame lubatud HTC Visioni või mõnd samalaadset asja (kiiret muidugi pole – kui praeguse aparaadiga taas midagi hullu ei juhtu, ei ole lähiajal vahetust plaanis).

2 kommentaari postitusele “Kus häda kõige suurem…”

 1. Oliver ütleb:

  Desire Z peaks olema sinu telefoni analoog koos füüsilise täisklaviatuuriga. Tõenäoliselt sa ei ole ainus, kes omale füüsilist klaviatuuri ihkab ning HTC võttis lõpus sedasorti kliendisegmenti kuulda.
  Viide: http://www.htc.com/www/product/desirez/overview.html

 2. Kakk ütleb:

  Tänud info eest.

  Aga nad ilmselt seda veel Eestis ei müü. Ongi võib-olla parem – selle aja peale, kui praegune Desire otsa saab, tulevad hinnad veidi alla. Turule tulles on sedalaadi vidinad Eestis ju sigakallid.

  Vähemalt nüüd teab, mis järgmine telefon on. 🙂 (muidugi ehk on selle aja peale veel midagi vingemat väljas – näiteks “päris” Linuxiga samalaadsed asjad)