Tootelukustus

Kakk on alati öelnud, et Apple’i probleem on selles – kõik töötab ja ühildub laitmatult seni, kuni sul ei tule pähe kasutada mõnd välist tehnoloogilist lahendust, mida Steve Jobs pole sinu jaoks ette näinud.  Sealt edasi tekib jama.

Too nüüdseks juba paljuräägitud pilt on küll natuke ekstreemne tõestus. 😛  Aga tõestab ka teist aksioomi – lollikindlat masinat ei ole olemas, sest lollid on ülimalt leidlikud. Ja isegi Steve Jobs oma “walled garden”-mõtteviisiga ei suuda seda olematuks teha.

Tegelikult olgem ausad: PC toitejuhe samas rollis annaks ilmselt samasuguse lõpptulemuse.

3 mõtet “Tootelukustus” kohta

  1. Pisut otsitud näide 🙂

    Olen Maci kasutanud ca 3 aastat ning pole veel kogenud, et oleksin kuskile lukustatud. Kasutan läbisegi Maci, WIndowsi ja Linuxit ja suht erinat riistvara.

    Üldse, pisut raske on ette kujutada, et keegi suudaks oskajat arvutikasuajat kuidagi lukustada 🙂

  2. Eks jah (seepärast ka sürri ja kreisi alla liigitamine). 🙂

    Aga lukustuse osas ei ole päris nõus – mingi platvormi/toote külge saab üsna rämedalt kinni panna ka spetsialisti. Kui Sul on seda õnnestunud vältida, siis more power to you – aga kõigil see kindlasti ei õnnestu. Seda enam, et Apple’i puhul on tegu väga suure osaga nende ärimudelist – olen juba öelnud, et mul on ülihea meel, et Apple pole turul sama suur tegija kui MS (kuna erinevalt MSist kontrollivad nad nii riist- kui tarkvaraplatvormi ja suudavad piisava turuosa korral tekidada päris räige lock-in’i).

  3. Seda kindlasti, et mida rohkem nad raha ja võimu saavad, seda suurem on potentsiaal pahaks muutuda.

Kommenteerimine on suletud