Pisikene mehikene tilepunni sees

Otsest karjuvat vajadust telefoni vahetada tegelikult ei olnud – Nokia E71 töötas veel täitsa edukalt. Kuna aga pidev jama andmete sünkroniseerimisega üle viskas ja tööl mõned arengud toimusid (sügisest on tööl Human-Computer Interaction -teemaga tegelev välisõppejõud ning Androidi on plaanis hakata ka ITK-s õpetama), siis sai endale soetatud [L] HTC Desire. Ehk siis aifööni üsna võimekas Androidi-põhine analoog, mis ei ole erinevalt õunameeste omast nii kõvasti omanikfirma paela otsas kinni.

Mobiilnetindus on ka Eestis viimaks arenema hakanud ning EMT netipakettide hinnad enam päris rumalasti rääkima ei pane. Seetõttu sai ka sealt telefoni toetuseks üks (loodetavasti) sobiva mahuga variant leitud. Nüüd on Kakul masinavärk, mis kogu tarvilikku infot  ilusti läpaka Evolutioni ja telefoni vahel automaatselt sünkroonis hoiab  ning vajadusel saab ka seal võrgus asju ajada, kuhu kaablid ja wifi veel ei ulatu.

(APDEIT 12.06 – proovisin ära ka läpaka ühendamise telefoni kui netiallika taha. Ubuntu puhul töötab igatahes täiesti lambist – USB kaabel telefoni ja läpaka vahele, moblast võrguühendus ja võrgujagamine sisse. Ülimalt viisakas – nüüd saab minna suht suvalisse kohta kondama ja läppari kaasa võtta.)

Telefon ise on üsna uhke asjake, igal pool netis on hinnangutes tohutu kiidulaul. Esialgu oli üsna harjumatu see ekraanil asuv klaviatuur – ehkki sellega on kindlasti võimalik ära harjuda, tasub ehk kunagi järgmiseks võtta ikkagi füüsilise klaveriga mudel (uudised teavad rääkida, et tulekul on HTC Vision, mis olevat toosama Desire koos füüsilise klaveriga). Aga pole hullu, küll saab hakkama. Kuna sünkrooniasi on lahendatud, saab alati pikemaid tekste arvutis teha ja telefoni saata.

Androidile on netist üksjagu softi saadaval ja tutvumine-sobramine võtab aega. Positiivne on ka see, et sotsiaalmeedia juppe (näoraamat, kakuhuiked, Jora jne) saab vastavate rakendustega kenasti otse telefonist teha.

Suvise suurema ringikondamise tarvis seega loodetavasti päris asine kaaslane. Tõsi, aku on tal teiste sarnaste elukate kombel üsna nõrguke ja peab vastu ca ööpäeva kuni kaks, see-eest aga laeb see end täis kõigest kahe tunniga.

P.S. Kui keegi on huvitatud kasutatud E71-st (klaas on servast veidi mõrane, kuid see ei takista kasutamist; kaasa 2GB mälukaart, seina- ja autolaadija), võib anda märku. Väga häda müügiga pole (alternatiivtelefon võib alles ka jääda), aga kui kellelgi vaja on, võib uurida ja arutada.

7 mõtet “Pisikene mehikene tilepunni sees” kohta

  1. See aku vastupidamine peaks oluliselt pikenema, kui sa “näoraamatu” ja muude “feedide” allalaadimise harvemaks keerad. Küllalt rahulikuks muutub olukord, kui sa laed uuendusi vaid siis alla, kui sul endal nende lugemiseks on vaba aega, ehk määrates allalaadimine manuaalseks.
    Kui koguaeg RSS’il ja e-mailil silma peal hoitakse, siis tõesti järgmise hommikuni on akul raske vastu pidada.

  2. Tänud – ma olengi üritanud kõik mittevajaliku suht kinni panna. RSS-i ei loe esialgu telefoniga üldse, e-posti ka mitte. Jätsin aga sünkro automaatseks, muidu ei jõua kuidagi jälgida, milline kalendrisissekanne ikka on mõlemal pool kirjas ja milline mitte.

  3. Soetasin enesele ka just nädal tagasi HTC Desire. Seni olen väga rahul. Kuna olen kasutanud ka iPhone’i, siis mõned asjad, mis erinevad (loe: häirivad):
    * See optiline kursor vms – pole veel seni pihta saanud, mis tolle mõte on. Veebis surfates ja toimetades kipub sõrm sealt üle libisema ning tekitab asjatut inputti. Ei ole veel välja nuputanud, kuidas see disableda
    * Aku peab iPhonega võrreldes oluliselt vähem. Tundub et asi on põhimõtteline, Androidi rakendused jäävad taustal käima. Olen nüüd samuti enamuse sünkamisi kinni keeranud, samuti panen vahel nüüd ka juba wifi kinni.
    * Klaviatuur on võrreldes iPhonega harjumatu ja teen päris palju vigu kirjutamisel. Ei tea, on mu sõrmed töntsid? või pole veel lihtsalt harjunud.

    Aga kõik muu on väga pro.. Avatud platvorm on äge. Lähtekood on gitis. Mis sa hing veel ihaldada oskad. Nüüd peab ainult Java skille värskendama, et midagi huvitavat valmis progeda 🙂

  4. Endal ka see isend olemas, hetkel ootan, et 2.2 ka ikka selle vidina peale toodaks, ehk toob ka aku pidavuses miski progressi.. Sünkimised on veel sees, aga tänu Tele2-e netipaketile on wifi enamasti väljas ja asjad käivad üle GPRS-i. 3G-võrgud lükkasin ka välja, sest miskipärast asub korter halva koha peal ja jäädakse erinevate võrkude vahele pendeldama. Tavaline GPRS ajab asja ära küll..

  5. Tilepunn teeb natuke edusamme: viimase satsi mõõduka kõnekasutuse, paari kiire sünkimise ja mõne allalaadimisega pidas aparaadi aku vastu peaaegu kaks ööpäeva. Juba parem… 🙂 Üsna oluline oli ilmselt Background Data kinnikeeramine.

  6. Aga ikkagi, ITK peaks olema asjaga kursis juba aasta. Labor, seadmed jne… Sama Maemoga.

Kommenteerimine on suletud