Aktiivne (masu)puhkus

Et ITK otsustas sel aastal nädalase palgata lisapuhkuse tekitada, siis otsustasin selleks ajaks töö nurka visata ja natuke midagi kasulikku teha. 🙂

Esmalt sai paar õhtut mässatud kahe vana arvutiga. Üks lauamasin ja teine läpakas, mõlemad said uue Ubuntu peale ja olid valmis auväärsest east hoolimata uusi omanikke teenima. Tänud vennale, kes oma vana läppari just selleks otstarbeks andis, ja ITK-le, kes vanad lauaarvutid personalile mõistliku hinna eest maha müüb.

Siis sai kahel korral Bläku seljas Haapsallu kärutatud ja Maksi poogitud.  Et seal oli WiFi, siis tuli netisoleku võimalust kasutada ja kutile hästi palju erinevat itti pähe taguda, et tekiks motiiv ise edasi uurida. Trenni jõuab teha hiljem ka. Nüüd on Maksil ka blogi, aga enne seda siin ei promo, kui härra on midagi asist kirjutama hakanud. 🙂

Seejärel sai juba traditsioonilise seltskonnaga käidud Saaremaal hooldekodus külas. Lauaarvuti läks sinna, läpaka aga sai endale üks seltskonda kuuluv hakkaja noor daam, kel muidu paraku sellise aparaadi hankimine raske oleks.  Igatahes tuli Saaremaal kõvasti arvutikoolitust teha. Järgmisel päeval aga käisime Haapsalus – seal sai sellist trikki tehtud, et istusime autoga ühe sanatooriumi levialas ning nettisime; et aga vanal läpparil aku suht läbi oli, siis kasutasime üht juba ammu soetatud trafolaadset seadeldist, millega auto sigaretisüütaja pesast läpakale voolu sai võtta. Päris lahe kogemus.

Aa – kui keegi teab peale EE Kõue veel mingit soodsat netilahendust, mis töötaks Saaremaal Sõmera kandis, võiks teada anda. Esialgu sinna masinasse netti ei pannud, aga millalgi tuleks see ära teha. Kohapealne olukord on leebelt öeldes masendav ning hooldekodu sinna ilmselt mingit ühendust ei kavatsegi vedada. Eriti tore oleks muidugi, kui mõni teenusepakkuja seda projekti toetaks, aga vajaduse korral võtab Kakk ühenduse enda nimele ja maksab ise.

Mõned pildid käigust [L] on väljas Kakkr’is.

P.S. Kõige selle tulemusena jäi traditsiooniline jaanipäev sel aastal vahele.

5 kommentaari postitusele “Aktiivne (masu)puhkus”

 1. Craig ütleb:

  Liiva küla jääb vist suht samasse kanti? Siit üks kena lugemine: http://ylle.mrt.ee/?p=950

 2. Kakk ütleb:

  Eee… Üks Liiva on Muhus, Pahapilli leidsin huvi pärast veebist otsides Leisi lähedalt saare põhjaservast. Aga probleem tundub tuttav ikkagi. 😛

 3. ititibi ütleb:

  Tervitusi puhkajaile Itaaliast, Viareggiost!
  (Ka puhkusel 🙂

  Siin söitis vahepeal suur gaasirong kesklinnas rööbastelt maha ja plahvatas. Igal pool on leinalipud väljas, sest surnuid on umbes 15, palju raskesti pöletada saanuid ja mitmed ning mitmed kodust ilma jäänud…

  Ise olin plahvatuse ajal piisavas kauguses – pauke kyll kuulsin, aga ei osanud sel hetkel midagi arvata. Alles hommikul kuulsin, mis juhtus.

 4. simmo ütleb:

  Saaremaine kohalik provider on Teetormaja, kel Kärla/Sõmera kandis korralik levi olemas.
  http://helpdesk.tt.ee/portal.php?mode=slevi&label=KARLA&map=1-14-8&data=5G4S
  http://helpdesk.tt.ee/portal.php?mode=mteenused
  Kõust on see iga valemiga asjalikum, võibolla on nad ka “sotsiaalprojekti” valmis ka hea hinnaga toetama, aga ma arvan, et odavam on hooldekodu routerisse koht sisse rääkida.

 5. Kakk ütleb:

  Tänud! Uurin järele.