TLÜ uus veeb

… on nüüd vist juba mõnda aega üleval olnud. Nüüd käisin ka natuke lähemalt uurimas.

Plusspool: näeb kena välja, rollipõhine ülesehitus toimib üldjoontes hästi ja kokkuvõttes on orienteerumine tunduvalt lihtsam kui vanas veebis. Selle koha pealt on selge edasiminek.

Miinuspool: IKKA pole suudetud asja valideeruma panna (pärast kogu kurja kisa, mis selle ümber toimus). Pealehe saadab validaator üldse pikalt, kuna seal on probleeme kodeeringu mõistmisega. Proovisin seejärel üht juhuslikku alamlehte – sellelt leidus kaks viga. Pole paha tulemus, aga mõlemad vead tekkisid XHTML-i segamisel tavalise vana HTML 4-ga. Pealegi, tänapäeval peaks olema hea põhjus, et uut, suuremahulist ja laia külastajaskonnaga veebilehte teha vana HTML 4.01 standardi peale. Ning kui siis segatakse sinna sisse XHTMLi lühimärgenditega koodi, siis tekib küsimus: kas käsi ikka teab, mida jalg teeb?

Teine vanast veebist päritud jura on URLide kuju http://www.tlu.ee/?LangID=number&CatID=number. Kui mõnus on seda telefoni teel edastada või URLi järgi tuvastada, kas tegu on rektori kantselei või soouuringute keskusega, jäägu lugejate otsustada.

Ja minu arvates ülikoolis, kes aktiivselt tegeleb Web 2.0 õpetamise, arendamise ja promomisega, võiks vähemalt mõned selle elemendid ka veebilehel kajastuda. Praegune on ilus veebileht umbes aastast 1998.

Nii et mõned asjad vajaks veel kohendamist, ehkki ka edusamme on.

6 mõtet “TLÜ uus veeb” kohta

  1. kui päris aus olla, siis ei meeldi ka kujundus mitte 🙁 vana oli kuidagi akadeemilisem..

    samuti on kõikidel võimalikel linkidel jooned alla vägistatud, mõnel pool isegi topelt jooned, aga need jooned tekivad ka piltide alla kui need peaks linkima kuhugi..

    vähemalt on nüüd avalehelt see katuse pilt läinud, see oli päris kahtlase väärtusega..

    kui vaadata erinevate osakondade lehti, siis mõnel on värvivalik ikka üsna äärmuslik ja kehvema kuvari korral tõenäoliselt annab lugeda sealt seda teksti..

    samuti need random pildid, mis seal lehe ülaosa ja sisu vahel vahelduvad.. väga imeliku mulje jätab ajalooraamat keset informaatika osakonna lehte või siis läpakatega inimesed mõne teise osakonna lehel..

    struktuur on endiselt sama vigane, et miskit leida tuleks kasutada otsingut, aga otsing omab mingit tobedat vahelete, mis viimase kui isu otsimiselt ära ajab.. sama hästi võiks guugli asemel hakata cuil’i kasutama..

    ja noh, iriseda võiks veel, need on asjad, mis teravamalt meelde jäänud, ilma et peaks lehte ette võtma..

  2. Tjah, ma ei tahtnud väga tampima hakata, aga selle eelneva kriitikaga tuleb nõus olla.

    Üldse jäi kogu protsessist (niipalju kui seda näha oli) natuke segane mulje. Tundus, nagu tegijad üritanuks igasugust kriitilist pilku võiimalikult vältida.

    Muidugi need randomiga pildid vms võib olla ka allüksuste eneste “taidlus”. Aga tõsi ta on – lehega oleks veel jupp tegemist.

  3. Pole sel veebil IT Kolledži omaga võrreldes häda midagi. Teatud põhjustel tekkis mõte tuvastada Kaku positsioon uues töökohas. Kõige lihtsam ju otsingut kasutada, eks?
    Proovi nüüd otsingut “Kaido Kikkas” mõlemal lehel…

  4. Teataval määral nõus, ITK praegune veeb on suures osas sama käkk nagu oli TLÜ vana. Õnneks on ka seal uus variant tegemisel – eks siis näeb, mis tuleb. TLÜ puhul pahandas see, et majas on kompetents olemas, aga seda lihtsalt ei vaevutud üles otsima.

    Kaku positsioon ITK-s on lihtsalt ‘õppejõud’ – ITK on väike koht ning esialgu eri tasemeid ei eristata (tulevikus võib muutuda). Tõsi, palgatase on kraadist ikkagi sõltuvuses.

  5. Palgatase ei olnud mu huvi põhjuseks :). Aga kui juba jutt sinna läks, siis juhin tähelepanu sellele, et http://www.itcollege.ee/?url=oppejoud andmetel pole Kaku reiting mitte laita. Loodame, et ka asukoht seal nimekirjas mõju avaldab… 🙂

  6. No see asukoht nimekirjas on tänu sellele, et meil ühtki Aarnat või Baeri ei tööta. 🙂 Ehk siis see nimekiri paistab tähestikuline olevat.

Kommenteerimine on suletud