Maks, matemaatika ja Parmu Pets

Mainit härra on nüüdseks aasta aega Kaku füüsilise kiusamise objektiks olnud. Kuna aga põhikooli lõpp hakkab pikkamööda lähenema, sai laagris kokku lepitud, et tuleb ka muud värki veidi forsseerima hakata. Täna maandus Kakk lastekodus, kaasas matemaatikateatmik ja ports ingliskeelseid raamatuid võitluskunstide kohta (Mas Oyama, Stephen K. Hayes jt). Viimaseid hakkab härra siis sõnaraamatu abil lugema, hiljem tuleb grammatikaõpe kah otsa. Aga tänane tund möödus protsentarvutuse tähe all.

Päris lõbus oli. Ja kui mõni on öelnud, et sel mehel järeldamisoskus ja loogiline mõtlemine lahja on, siis pole see küll tõsi. Pigem on õpetaja talle üksjagu “sa ju ei oska”-mentaliteeti sisse söötnud, sellest tuleb lahti saada.  Aga väikese kobinaga saime protsentarvutusele tunni lõpus juba päris kenasti pihta, ristkorrutisele ja komakoha nihutamisele kah.

Kuna Maks ütles tekstülesanded rasked olevat ning õpetajaks oli Kakk, siis genereeriti lambist järgmine matemaatikaülesanne:

“Parmu Pets otsustas viina teha. Ta pätsas klaasi (0,25l) 100-protsendilist piiritust ja valas selle 3-liitrisse purki. Siis täitis ta purgi veega. Kui palju vett kulus ja kui kange viina Pets kokku segas?”

Lahendasime koos läbi ja saime palju nalja. 🙂 Igatahes Pets, vana turakas, oli ilmselt ka koolis mate tunnist viilinud ning nüüd sai karistuseks vaid 8,3333% kangusega märjukese. 😛

Aga andsin kodus lahendada ka tõsisemaid asju. Neljapäeval jätkame geomeetria ja muu sihukese roppusega.

Üks mõte “Maks, matemaatika ja Parmu Pets” kohta

  1. Meil lahendas tirts analoogset kurbloolist ülesannet:

    Tühi limpsipudel maksab 50 senti ja laevapilet Soome 300 EEK.
    Soomes maksab üks tühi pudel 20 öirosenti ja laevapilet 20 EUR.
    Mitu % peab Eesti prükkar rohkem rabama, et laevaga sõitma minna?

    Ristkorrutis hakkas lippama nagu jube.

Kommenteerimine on suletud