Järelkaja

Tegelikult juba jupp aega tagasi kirjutatud. Hakkasin ühele sõbrale sünnipäevasalmi tegema, aga tuli ühtlasi ka natuke… ühiskondlik.

Kaks lindu

Papagoi, kel hääl nii võimas,
pesast möödakäijaid sõimas.
Sajatas ja solki soovis,
sekka pähe lasta proovis.

Kakaduul, kes oksal passis,
tuju aga polnud sassis.
Oli jampsi ette näinud –
tema valima ei läinud.

9 mõtet “Järelkaja” kohta

 1. Särki ei jõua osta, siis tuleb osta krae. Kuub peab veel vastu.
  Aga automaks tähendab taksonduse lõppu. Seega. Hästi, et niigi läks.

 2. Vaat jah… Ma olen päris pikka aega arvanud, et valima tuleb minna ja et kui poliitikaga ei tegele, siis tegeleb poliitika sinuga. Pärast seda viimast show’d – eriti seda karjuvalt küündimatut seltskonda, kes täna riiki valitsema pandi, koos nende “kenjaalsete” plaanidega – ei ole ma enam üldse kindel, kas tasub. Valimistel osalemise mõttekus läheneb pikkamööda N. Liidu aja omale – vähemalt seni, kuni midagi väga kardinaalselt ei muutu.

 3. Mina: Kuidas käituda, kui pärast valimisi ei ole lootused ja valimislubadused täidetud. Ja valitud inimesed hoopis valetasid valimiste ajal oma valimislubadustega?
  AI: See on kindlasti pettumust valmistav olukord, kui valitud inimesed ei suuda täita oma valimislubadusi või kui selgub, et nad on valetanud valimiste ajal. Kuid sellest hoolimata on mitmeid samme, mida saate võtta:

  Võtke ühendust valitud ametnikuga: Kui olete pettunud või tundete, et teie esindaja on petnud, võite proovida temaga ühendust võtta ja oma muret väljendada. See võib olla kasulik, et aidata neil paremini mõista, millised on teie prioriteedid ja mida ootate nendelt.

  Organiseerige oma kogukond: Kui te pole rahul oma esindajaga, võite proovida oma kogukonda organiseerida ja ühiselt esindajalt paremaid tulemusi nõuda. See võib hõlmata petitsioonide allkirjastamist, avaliku koosoleku korraldamist või sotsiaalmeedia kampaaniaid.

  Võtke ühendust ajakirjanike ja ajakirjadega: Teine võimalus on proovida oma muret avalikkusele edastada, võttes ühendust ajakirjanike ja ajakirjadega. See võib aidata tõmmata tähelepanu teie muredele ja võib sundida valitud ametnikke paremini vastutama.

  Hääletage järgmistel valimistel: Kui olete pettunud oma esindaja töös, on järgmine kord võimalus oma häälega midagi muuta. Olge teadlik oma valikutest ja hääletage kandidaatide poolt, kes esindavad teie väärtusi ja põhimõtteid.

  Kokkuvõttes on oluline meeles pidada, et demokraatlikus ühiskonnas on oluline, et kodanikud räägiksid kaasa ja seaksid ootused oma esindajatele. Pettumus on loomulik, kuid ärge laske sellel takistada teie osalemist demokraatlikus protsessis.

  1. “Kui olete pettunud oma esindaja töös, on järgmine kord võimalus oma häälega midagi muuta.” – enne järgmist korda on võimalik nii palju paska kokku keerata, et seda on lootusetu välja rookida – nagu praegu – meeletu kiirustamisega pööratakse segamini abielu mõiste, tehakse vihakõne seadus ja maksud tõstetakse taevasse

 4. Ega AI ongi inimeste programm.

  Aga seda ma tahaks näha, kuidas see kolmikliit raielanke vähendada suudab. Laveerimine, koos saagimisega. 4 aastat saan näha, kas läheb paremaks.
  Ei üllatu kui midagi ei muutu, ei vihastu kui hoopis selgub, et RMK teeb salaraieid, peale reidi.

Kommenteerimine on suletud