Olen pätt

… või midagi sellesarnast – igatahes tuleb peaaegu iga päev mõni e-kiri, kus “Eesti Abipolitsei”, “Riiklik Sandarmeeria” või mõne muu sellise toreda nimega asutus (ükskord kirjutas Elmar Vaher ka!) tahab, et “Laske end kohtus kinni pidada” (vmms andekat) .  Juhtumisi on mõned neist .ru domeeniga (laiskvorstid, bljää!), kõigil on muidugi sabas ka mingisugune ärakrutitud PDF-fail.

Peaks mõned neist Garfile saatma ja laskma Sotsiaalmanipulatsiooni kursuse praktilistest seminaridest osavõtjatel sinna vastu kirjutada (näiteks stiilis, et me oleme siin Tähtis Ameerika Kolmetäheline ja ei salli mingite eesti amatööride tembutamist enda haldusalas…). 😛

3 mõtet “Olen pätt” kohta

  1. Proovisin VirusTotaliga kaht sealset PDFi, neilt midagi ei leitud. Emb-kumb, kas need kirjad on lihtsalt esmane katsetus (variant on ka see, et kui inimene läheb “kohtukutsest” leili ja võtab ühendust, siis saab edasi kottida) – või on seal midagi eksootilisemat sees, mida VT ei tunne.

  2. Vähemalt linuxis ilma administraatori/juure õiguseta ei saa midagi teha. Samas saab kustutada /krüpteerida ainult kasutaja enda konto. Kui kasutaja ise käivitab- või javaskript ise käivitab (veebirakenduses). Mul on näiteks veebilehitsejas üks programmijupp, mis hoiatab kui keegi püüab veebirakendust ennast rünnata. Enamus tuntuid rakendusi juba enesetuvastamist teiste poolt juba üle kontrollibki.
    Ei ole midagi uut siin ilmas. PDF lugejad muidugi võiks ka enda tegevusi üle kontrollida. Aga see on jällegi kellegi leivanumber.

Kommenteerimine on suletud