Serverivahetus

… sai viimaks ära tehtud. Seetõttu võis/võib täna esineda Kakupesa mõne osa veebist kättesaamisega probleeme. Aga kui uue masina jooksma saab, peaks veidi uhkem olema – kahetuumaline AMD64, 4GB mälu ja 2x500GB RAID1 ketas. Sügiseks peab masin jooksma nagu õlitatud välk.

2 mõtet “Serverivahetus” kohta

  1. Huvitav oleks teada saada, miks otsustasid just AMD64 masina kasuks. On ju üldteada tõsiasi, et core2duo protsessorid on AMD toodangust jõudluse poolest palju kõvemad.

    Kui asjale veidi üldisemalt läheneda, siis võiks sõnastada küsimuse veidi ringi: milliste kriteeriumite alusel langetasid otsuse?

  2. Küsimus igati arusaadav – aga kardan, et väga ammendavat vastust ei oskagi anda. Ostsin masina tegelikult juba enne eelmise aasta lõppu (varem polnud aega tegelda) ja siis oli määravaks ka hind. Kakupesa pole siiski mõne suurfirma server, mis hirmsat mahvi saab – pealegi on minu arust Linuxi masina puhul prose n.ö. toores jõud vähem oluline kui korralik ja piisava mahuga mälu ja kasvõi ketaste kiirus. Ilma graafilise keskkonnata, laiaprofiilsel serveril ei tule otsese arvutusvõimsusega vist kuigi palju tegemist (v.a. mõne asja kompileerimine).

    Nii et ei pretendeeri siin eriti ekspertteadmistele. Hind määras üksjagu.

Kommenteerimine on suletud