Hea eeskuju

Ajal, mil meil ikka mõned räägivad haridussüsteemis Microsofti eelistamisest ja [L] mõned üritavad kooliõpetajatele nn intellektuaalomandit pähe tampida, võtavad Euroopa ühe rikkaima riigi tegelased kätte ja [L] viivad enda haridussüsteemi 9000 (üheksa tuhat) PC-d lõplikult Linuxi peale (varem olid need masinad dual-boodis). Teisalt muidugi pole šveitslased mitte üksnes jõukad, aga on läbi aegade suutnud ka oma peaga mõelda ja enda sõltumatust kaitsta.

2 kommentaari postitusele “Hea eeskuju”

  1. erkki ütleb:

    ma hoopis imestan kuidas meie avalik sektor pole veel vistale üle läinud – 4 gibi mälu hind peaks hulgiostes seda vist juba lubama?

  2. Kakk ütleb:

    No meie avalik sektor on siiski kirju kamp. 4GB mäluga masinaid pole teps mitte igal pool. Vistale üleminek on aga ju kogu maailmas suhteliselt kesine, isegi paadunud vinnivennad hoiavad XP-st kinni ja ootavad 7-t. MS suutis selle süsteemiga Win ME “saavutust” üsna hästi korrata.