Kill-koll… matsti

Sihukesi hääli tuli Jorast reede õhtul päris pikalt. Ühesõnaga – WordPress 2.5 eestikeelne tõlge sai valmis (natuke on haige olemisest kasu ka) ja üritasin selle kohe Jorale selga ka lükata. Enne igaks juhuks proovisin ühe kohaliku installiga üle, töötas. Jora aga hakkas veiderdama – ju põhjus pikka aega üle versioonide uuendatud andmebaasis. Igatahes paarkümmend eri viisidel püsti-pikali installi ei andnud tulemusi.

Viimaks lõin MySQLi dump-faili tabelite kaupa juppideks ja importisin tabelid ükshaaval puhtasse installi. Nii õnnestus suurem osa sisust taastada. Rubriigid ja sildid aga jäid kaduma – kuid tegelikult oli nagunii plaanis sildimajandus üle käia. Seega lähipäevil käin postitused läbi ja panen sildid uuesti paika. Praegu on rubriigid ja sildid määratud vaid väiksel osal postitustest.

Tõlkepakk on valmis, homme panen selle ka Kakupessa üles.

5 mõtet “Kill-koll… matsti” kohta

  1. Seoses sellega… Just eile mõtlesin, et võiks olla selline lehekülg, kus on andmebaas taga tõlgetega eesti keelde (inglise keelest siis või miks mitte ka muudest). Palju on ju selliseid menüükäske, mis paljudel programmidel on ühine. File – Open jne. Sõnaraamatut ei saa hästi kasutada, sest see annab mitu vastet mõnele sõnale. Vaja oleks aga ju ainult üht. Päris üheselt ei saa võib-olla aga kõike implementeerida ka, sest eesti keel on ju selline käänumurdeline ning inglise oma selline, kus üks sõna võib meie keeles mitut eri asja tähendada. Kui täpselt ei tea, ära parem torgi :). Aga ikkagi… parem, kui mitte midagi.
    Neile, kes viitsivad tõlkida (vahet pole, kas programmi autorid ise või mõni hakkajam kohalik) oleks hea abimees. Kuidagimoodi võiks kasutajatepoolt lihtsalt täiendatav ka olla.

  2. Tjah. Sel ongi see sõnaraamatu mekk man. Et kui võtta kasvõi toosama Open aluseks, siis pakub seal kaht varianti – avatud ja avama. Et kui ma oleks nüüd serbohorvaadist progeja ja tahaks teha oma progele eestikeelset interfeissi, siis oleks kohe jännis. Ja ega see muu jutt seal juures, kui ma muukeelne olen, siis ka suurt abi ei paku. Mõtlesin kohe päris sellist, et igale käsule kindel vaste. Aga noh, eks igasugu asju ju võib mõelda 🙂

  3. Nagu ma ikka ütlen – initsiatiiv on karistatav. 🙂 Pane üks MediaWiki kuhugi püsti ja hakka otsast tegema. Kui selle järgi vajadust on, tulevad teised huvilised ka juurde.

Kommenteerimine on suletud