Privaatsus maailmas aastal 2007

Päris mõtlemapanev raport. Selle järgi on Eestis veel asjad suhteliselt korras, samas aga on Suurbritannia ja USA jõudnud samale pulgale Hiina ja Venemaaga. Ja siis käiakse nii idast kui läänest siin “kultuuri toomas”…

2 kommentaari postitusele “Privaatsus maailmas aastal 2007”

  1. lenc ütleb:

    No tegelikult on nendes riikides natuke erinevad võtted inimeste jälgimiseks. Suurbritannias on selleks põhiliselt video- ja kiiruskaamerad. Väidetavalt ei saa üheski suurlinnas väljas käia ilma, et sa videolindile jääks. USA-s kasutatakse “kahtlaste iskute” puhul telefonikõnede pealt kuulamist, “veel kahtlasemaid” jahib CIA. Venemaa ja Hiina puhul on need privaatsuse rikkumised tunduvalt räigemad, täiesti tagakiusamise tasandil.

  2. Kakk ütleb:

    Ilmselt see nii on küll. Raportist endast nähtub ka, et UK/US põhiline kriitika läheb CCTV ehk jälgimiskaamerate pihta, UK puhul kritiseeritakse ka nende ID-kaardisüsteemi. Ars Technica jänkidest lugejad olid muidugi lõrinal kallal, et WTF, USA hiinlaste-venelastega ühe pulga peal… Aga ega nad oma Homeland Securityga puhtad poisid kah pole.