8 mõtet “Oot-oot…” kohta

 1. Liikmete arv ja toetajate protsent ei peagi kuidagi korreleeruma – kui ikka liikmed/juhid on usaldusväärsed inimesed (erinevalt EKREst), siis ka poliitikakaugemad ja mitte ise kätega kallale minevad mõistlikud inimesed hakkavad toetama. EKRE puhul aga on tegemist hüsteeriaga, millesse karjatakse naiivikuid muusas päris kindlasti ka Venemaa eriteenistuste abiga, et Eestit paremini lõhestada – vana hea jaga ja valitse moderniseeritud meetoditega.

 2. Nojah, ega siin midagi vastu kommenteerida ei ole. Täis tassi ei saa juurde valada.

  Aga võti on tõesti “usaldusväärsed”. Kallas? Hussar? Tänan, ei.

 3. Mingi algoritmiga ja mõne arvutiga ei saaks riigikogu asendada? Teatavasti e-riik ja e-hääletamine toimib ka peale EKRE ja KESKIDE võimule jõudmist.

 4. Mulle täiega meeldib Vaba mõte – meil võiks olla esimene 100% teaduspõhine riigikogu, kes langetaks otsuseid ainult statistilistest arvutustest lähtuvalt. Milleks need inimesed ja pidev kaklemine.

 5. IT-inimesena võiks muidugi öelda, et kõlab põnevalt… 🙂 Siis saaks teha ka huvitavaid katseid Turingi testiga. Kunagi oli mingisugune kild selle kohta, et omaaegse SETI programmi kriitikud (kes pidasid seda üle mõistuse kulukaks) olla soovitanud otsida mõistuslikku elu… Washingtonist.

 6. e-hääletamisel pole vaja inimesi valida ja reklaamikampaaniad ja valetamised saavad ka läbi.
  Lihtsalt analüüsimistarkvara tuvastab su soovid (nii enamuse kui ka vähemuse) ja arvestab rahva üldise tahtega ning riigikogu ja valitsuse masinad viivad selle ellu.

  Riigikogus valitseb (male)kombinatsioonide- ja analüüsimis- ning algoritmide mootorid, mis ei lähe lolliks ja ei hakka rootsi moodi rahvast massiliselt sisse tooma, et EESTI rahvas ei näeks öösel ainult neegrite valgeid hambaid. teatavasti aafrika neegrid kolistavad öösel akende ja uste taga – meil peaks olema enam-vähem kristlik demokraatia ning lgtb jaoks leiab ise masin sellise tee, et meie tarku maakaid ja ülbed linnainimesi nii väga ei häiri.

  Arvatavasti sobib mootoriks mingi sotside ja liberaalide ning konservatiivide – kuldne kesktee, mis arvestab sellega, mis meil enam-vähem on olnud – vanglad, politseiasutused ja vähenevad koolimajad. Kui vaja siis äkki hakkavad koolide arvud suurenema kui POLIITILISED DEBATID ära jäävad..

 7. OK, kui nüüd nalja mitte teha, siis see kirjeldatu läheb Orwelliks küll.

  Tänane Hiina ongi sellepärast niivõrd perversne ühiskond, et sisuliselt on tegu vastusega küsimusele “Mis oleks, kui Hitleril oleks olnud Internet?”. Samasugune riigikapitalism, kodanike tasalülitamine Suure Venna poolt ning ühe partei võim koos haigevõitu ideoloogiaga – ja kõike seda võimendab tänapäevane tehnoloogia. Kusjuures võrdlus pädeb just Hitleri, mitte niivõrd Stalini osas – viimasel olid palju lollim ja (sisulise ideoloogia osas) ükskõiksem rahvas ning ebaefektiivsem majandusmudel (Suure Venna osas on võrdlus ehk kohasem).

 8. Kõige pealt tuleb selgeks teha, mis on omanduslik tarkvara ja mis on vaba tarkvara.
  ja siis kui serverid ja masinad on paigaldatud, et kes see järelvalve komisjon on, kes lähtekoodi sisu õigust kontrollivad.

  Pikk tee on minna, enne kui riigikogu ja valitsus masina poolt üle võetakse.

  Pigem praegu ei julgeks ma isesõitvasse bussi astudagi kui tean, et kood on omanduslik.
  Ja BMW romid ja releed töötavd kõi omandusliku koodi peal. Kuigi olen kuulnud et saab flashida oma koodi asemele (paremini säästab linnasõitu)

  Aga ma ikka usun, et valitsust ja riigikogu juhivad juba praegugi MACID ja WINDOWS arvutid, mis on omanduslikud ja suure venna poolt kontrollitud..

Kommenteerimine on suletud