Nostalgiaprogemine

Uurisin taas natuke kunagist leivanumbrit – *base-perekonna keeli (dBase, Foxbase, Clipper, Paradox). Kõige lähem (mõnevõrra) elus projekt on ikka Harbour, mis üritab omaaegset Clipperit järele teha. Kahjuks on see ainult kompilaator, kood tuleb kirjutada ise – *base’i üks eeliseid oligi BASICu-laadne interpreteeriv töörežiim, mis võimaldas lihtsamaid asju teha ka ilma programmeerimata.

Samas leiab netiavarustest abandonware’ina mitmeid omaaegseid DOSi rakendusi. DosBox suudab ühe kunagise põhitööriista Eesti Invaregistri aegadest, Foxbase+ 2.1, täiesti edukalt välja vedada.

5 mõtet “Nostalgiaprogemine” kohta

  1. Aitüma, uurib millalgi. Basicut on omal ajal natuke väänatud küll, ehkki peamine keel ülikooli ajal oli Turbo Pascal (versioon 5.5 peaks vist ametlikult olema vabalt kättesaadav – tõsi, kinnise koodiga).

Kommenteerimine on suletud