Õnnitlused soomlastele

Leijonat tegid seda jälle. Kanada pandi 3:1 kotti, Soome on jäähokikunn.

Lisaks suutsid soomlased valida europarlamenti suhteliselt tasakaalustatud esinduse (papa Torvalds valiti ka tagasi – vähemalt üks inimene uues parlamendis, kes teab natuke vaba tarkvara pointi). Eestlaste tasemeks jäi Toom, Kaljurand ja Mikser… Hea vähemalt, et “jestidvesti” seegi kord ukse taha jäeti.

5 mõtet “Õnnitlused soomlastele” kohta

  1. Kusjuures on ta poeg lisanud alates 1996 aastast non-free mooduleid kernelisse. Vaba kernel asub siin: https://www.fsfla.org/ikiwiki/selibre/linux-libre/

    Vaba tarkvara esindab ainult fsf.org ja Linus Torvalds esindab avatud tarkvara. Kusjuures euroopas on ära keelatud vaba tarkvara põhine riistvara toormine raadiovõrkudele.

    Ja see artikkel 11 ja 13 on täiel määral vastu võetud. Vaba internet on surnud.

    Te olete pime.

  2. Seda kõike ma tean (v.a. raadiovõrkude asi – paluks viidet). Rõhutaks enda jutus sõna “natuke” – teised ei tea seal niigi palju (tegelikult meililisti järgi otsustades midagi EPFSUGis tehti ka, aga see oli rohkem selline sisemine klubi, väljapoole neil mõju ei olnud).

  3. Kui tehaseseaded võimaldavad kasutada ka vaba tarkvara ja on antud avalik tuvastusskript vaba tarkvarale, siis on hea. Aga ajalugu näitab, et ikkagi enamus firmwaresi on täielikult non-free. Ja linus topib neid kernelisse..

Kommenteerimine on suletud