Integreerime?

Iseenesest huvitav lugemine Õpetajate Lehest. “Keda ja kuhu” on hea küsimus. Paraku näitab elu, et see praegusel ajal enam väga hästi ei tööta.

Vene päritolu tudengid on pikka aega Kaku juures olnud pigem heas kirjas (ehkki on alati olnud ka väiksem osa, kes on hullemad laisikud kui maarahva esindajad). Suur osa neist on olnud üllatavalt hea keeleoskusega, mõnel juhul viitas vaid slaavipärane nimi mitte-eesti päritolule.

Pilt hakkas muutuma eelmisel aastal ja praegu on lugu üsna nutune. Asi ei ole inimeste töötahtes või püüdlikkuses, kuid selle aasta rebaste seas on selge enamus mitte-eesti noortest ülikooli jaoks ebapiisava eesti keele oskusega. Kuna aga Kaku ITSPEA kursuse oluline osa on seminarides tehtavad ettekanded erialastel teemadel, siis on päris paljud inimesed tõsises hädas. Mingil määral saab aidata ja vastu tulla (näiteks vaadates enne seminari üle esitlusslaidid ja parandades seal keelevead ära), aga seda vaid teatava piirini.

Nii et siin on integratsiooni koht. Ja mitte nii, nagu artikkel kirjeldab olukorda kasahhide juures.

4 mõtet “Integreerime?” kohta

 1. Mul viskas üle see kujutelm kui kooli vahetunnis hakkavad kasakad tantsima!! Eesti koolis.
  Võis siis moslemid palvetama! Nad peavad teatud aja tagant Allahi kummardama!

 2. No ega see kummardamine ei pruugi kaugel olla – Lääne-Euroopas on see kohati juba reaalsus. Jõuluürituste ärajätmine jms on samuti sealkandis levinud.

  Houellenbecq, Houellenbecq…

 3. Kui süüria pagulane või kuskil uues kohas, kus on sõda üle käinud, on saabunud eestisse, siis võtab ta kaasa vägivalla ja sõjatrauma. Vanemad ei pruugi veel korrast ära olla, kuid nende poisslaps hakkab mittelõimumisse korral karjuma “Allah ja paradiis” ja laseb põuepommi keset rahvarohket kohta kõmama.

  Seega, me vajame häid psühholooge ja teenindusjaamasi koos “keelevannide” ja uuesti ristimisega kohaliku eestiusku!

  See, et meie oleme sõjapõgenikud olnud – olime kõik kristlased ju, suuremad kristlased: soomlased ja paavstiusu-rootslased andsid eestlased kommunismi ja paganausku stalinile üle!!

  Nüüd on nii, et euroopa võtab vastu hoopis muhaameedlased. Loomulikult ka kristlased ja taarausulised, kuid suurem hulk on muhhameedid,
  See lõimumine on saksamaal ja isegi prantsusmaa suurtes linnades näha! Muhameedi grupid käivad kontrollimas, et tänaval ei oleks pilatud Allahi ja et neiud ei käiks suvistes riietes!

 4. Päris viha ei külvaks ja kõiki võõraid ei vihka!! Aga me peaksime targemad ja andekamad endale kahmama! Kui rändepoliitika jõustub nagu ta ongi, siis oleks parem paremad pered ja targemad, haritumad pagulased ainult siia tooma! Et me ise pärast neid teenime ja neilt palka saaksime! Ise me ei viitsigi mõelda vaid tahaksime kõik Indrek Tarandile avalikus ruumis jalaga virutada!! Kuradi EKRE juht on ise venerahvusest pärit!!

Kommenteerimine on suletud