Kodanikud njuujorklased

Nagu ERR rõõmsalt teada annab, ei leidu New Yorgi linnas enam ühtki daami ega härrat. Ju siis ei jäänudki muud üle, kui teadaanded ümber teha.

Kui Eestis peaks samasugune asi päevakorda tulema (valitseva seltskonna pugejalikkust arvestades juhtub see siinmail tõenäoliselt üsna pea), siis ei peaks jalgratast leiutama. Kui nõukavõim esimest korda siiamaile saabus, tehti härradest ja prouadest samamoodi unifitseerit kodanikud. Et aga aeg-ajalt on siiski ka diferentseerida vaja, siis tegid tollased lõuapoolikud ettepaneku: kellel on, olgu kottkodanik ning kel pole, tuttkodanik.

Seega väike, ainult natukene houellebecqlik fantaasiahüpe tulevikku, Lennarti lennujaama suvel 2030: “Austatud tutt- ja kottkodanikud! Saudi Arabia Airlinesi lend 464 hilineb poolteist tundi. Lennujaama mošee ootab sel ajal palvusele.”

2 kommentaari postitusele “Kodanikud njuujorklased”

  1. puravik ütleb:

    Aga kas ultraliberaalsus ja Islam vähe vastandlikud ei ole? Suures võrdsuses lastakse rätimehed siiapoole tegutsema ja mingil hetkel kaldub kaalukauss… Samas kuluks burka siinses kliimas tuule ja lumetormi sees puht praktilises mõttes ära.

  2. Kakk ütleb:

    Ultraliberaalsus ja islam on loomulikult vastandid, selles asja absurdsus suuresti seisnebki. Praeguse aja lumehelbekesed toovad enda eluvõõruse ja lolli ideoloogia kombinatsiooniga esmalt iseendale suure õnnetuse kaela. Kristlane ja juut kõlbavad “raamatu rahvastena” vähemalt teenijateks, ateist (ja mõned muud tegelased) aetakse pikema jututa orki…