Mõte filmist

Viimasel ajal on igasuguseid jamasid tavapärasest rohkem olnud. Aga just eile õhtul tuli telekast “Marsielaniku” film – film on nii ja naa, aga Matt Damoni mängitud peaosaline on äge tüüp ning ütleb lõpus ühe mõtte, mis tasub kõrva taha panna.

At some point, everything’s gonna go south on you… everything’s going to go south and you’re going to say, this is it. This is how I end. Now you can either accept that, or you can get to work. That’s all it is. You just begin. You do the math. You solve one problem… and you solve the next one… and then the next. And If you solve enough problems, you get to come home.

Teeme ära. 🙂

2 mõtet “Mõte filmist” kohta

  1. No just, suure ja keerulise probleemi või ülesande lammutad pisikesteks juppideks ja lahendad need ükshaaval ära ja ongi tehtud. Vastasel juhul ei saaks midagi vähe keerulisemat tehtud. Minule iseenesestmõistetav taktika, vist seepärast et olen insener 😉
    Just tegin eksami, kus esimene ülesanne tahtis hinge kinni lüüa. Libisesin sujuvalt üle, vastasin 20 minutiga pooled lihtsad küsimused ära, siis läksin raskemate kallale. Lõpuks viimasena sai ka see esimene tehtud ja aega jäi ülegi, testilehed andsid südamerahuga teisena ära teadmisega, et olen vähemalt 90% saanud.

  2. Ülesande sobiv jupitamine on kahtlemata oluline oskus, aga siin selle tsitaadi mõte on vist natukene teine. Filmis jäeti peategelane surnu pähe üksi Marsile maha – tal oli valida, kas öelda “jah, nüüd ongi lõpp” ja vaikselt otsad anda või siis hakata ka lootusetus olukorras tegutsema.

Kommenteerimine on suletud