Irmsad estoonetsid

… on [L] Venemaa suurimad vaenlased.

Kui absurdi mitte arvestada, siis oleme vähemalt heas seltskonnas. Kui ühel pool on riigid nagu Läti, Leedu, Gruusia, Poola ja USA ning teisel pool Kasahstan, Valgevene, Saksamaa, Hiina, Armeenia ja India, siis ei ole allakirjutanul küll raske poolt valida. Ainult et väga kummaline on näha hiinlasi “Venemaa sõprade” seas: tea, kas nood ise samamoodi arvavad?

2 mõtet “Irmsad estoonetsid” kohta

  1. Hiinat ei suuda Venemaa parima tahtmisegi juures vallutada, eks siis peab sõber olema 🙂

    Aga tegelikult ei usu ma karvavõrdki ühessegi Venemaal läbiviidavasse “avaliku arvamuse uuringusse”. Isegi siis, kui püüda teha absoluutselt ausat uuringut – kui küsimused ei olnud suunavad või ebaselgelt sõnastatud, ei pruugi sealt adekvaatset teavet saada. Venemaal võib olla – autoritaarne minevik/olevik – küllalt märkimisväärne hulk inimesi, kes ei ole lihtsalt harjunud oma arvamust küsitlejale avaldama. Või, kes püüavad ütelda seda, mida nad arvavad, et küsitleja ootaks. Seda, kuidas valim oli kokku pandud, me ka ei tea.

    Venemaa rahvaarvu juures tundub mulle muide 1600 isikut tsipa väikse valimina, aga midagi selle pealt ehk ikka ütelda saaks. Kui ei oleks eelnevaid probleeme.

  2. Eks ta statistikana jah küsitav ole. Aga absurdi eest pole ikka vist pääsu – suurim vaenlane… Üks kommentaator ütles vahvalt, et põhiosas on karu suurimad vaenlased sääsed. 🙂

    Aga selles olen ka mina veendunud, et Venemaa suurim vaenlane on ta ise.

Kommenteerimine on suletud