Asjalik seminar

Sellest sügisest õpib IT kolledžis uuel ingliskeelsel küberturbetehnoloogiate erialal koos eestlastega punt välistudengeid (hindu, prantslane, vietnamlane, paar egiptlast ja mõned veel) ning Kakul tuleb neile enda nüüdseks juba päris pika ajalooga ITSPEAd (ingliskeelne akronüüm tuli küll SPEAIT) lugeda.  Nagu ikka, tehakse seminarides ettekandeid, aga täna tuli vist seni kõige huvitavam kuulamine.

Teemadeks tulid järgemööda transhumanism, Pirate Bay, Oculus Rift ja Apple ning kõik olid korralikud ettekanded. Ühe senikuuldud parima ettekandega aga sai maha egiptlane Mohanad – soovitus teha millestki, mis endale korda läheb, pidas 100% paika. Teemaks oli sealne 2011. aasta revolutsioon (täpsemalt vastavalt ITSPEA spetsiifikale sotsiaalmeedia roll selles) ning autor oli lisaks korralikule esitlusele ja väga korrektsele kirjatööle teinud valmis lausa minidokkari – kusjuures mõnedki kaadrid olid tõeliselt põrutavad. Paralleel meie laulva revolutsiooniga oli täitsa olemas. Väga kõva töö.

Ootame huviga, ehk tuleb järgmistel kordadel veel miskit sarnast.

3 mõtet “Asjalik seminar” kohta

  1. Alateemaks siis revolutsioon ja vabadus ning vastuseks:
    https://quitter.se/notice/4213590

    Igasugune suurem muutus on kunagi jälle aluseks uuteks muudatusteks. Alustame keskaja paavstlusest, ristisõdijatest, lutherist ja lõpetame ülikooli vabadusest (ei põletatud enam tuleriidal, matem. avastus ja füüsikute-keemikute avastused). Praegu firmade papiga toetatud arendusjaamad ja klounid-füüsikud ja nende litsentside orjus..

    Digitaalne tehnoloogia on nii kindel kui tema kõige nõrgem lüli (võib-olla isegi lülitused).
    Ainult loll inimene kasutab apple ja microsofti tehnoloogiat. Loll ei ole apple ja microsofti arendaja.
    Eesti ülikoolid on ammu ostetud microsofti poolt ära ja lollide kooli ei lähe..

  2. See ristisõdijate jutt on muidugi suur lihtsustus. Aga see selleks.

    Ülikoolidest niipalju, et IT kolledž õpetab endiselt kõiki kolme suuremat süsteemi (kõik klassid on kahesüsteemsed, üks on kolmega). Vaba tarkvara teemadel räägin ise nii Stallmani kui Torvaldsi arusaamadest. Teistes koolides on asi natuke rohkem MS poole kaldu, aga päris lootusetu seis pole sealgi mitte.

  3. Pimedad ja orjad kasutavad apple ja microsofti, tegijad ja nägijad vaba tarkvara. Nii lihtne see ongi. Muidugi ei kõlba seda avalikult eriti rääkida. Iga seltskond tahab oma vaatevinklit.

    php, c ja c++, pythoni ja javascripti saab paremini õppida meeskonna ja asjatundjate abil, muidu bashi kesta saab ka kodus kribada..

Kommenteerimine on suletud