Muusikaelamus: Kelly Family

Kunagi kümne aasta eest leidis Kakk Maksimarketi musapoe kolakastist paarikümnekroonise Kelly Family kasseti. Iiri muusika fännina sai ära ostetud, kuigi bändist kuigi palju ei teadnud. Osutus üllatavalt isemoodi kompotiks, aga täitsa vahva autos kuulata (see võis olla nende “Almost Heaven” plaat, aga ilmselt oli mingi poola päritolu segu). Kassett aga läks hiljem kahjuks kaduma.

Eks bändist ole siit-sealt uudiseid kuuldud. Enamasti kipub meedia neid sihukesteks veidi isemoodi veidrikeks pidama (üks suur vahmiil õdesid-vendi, usklikud – nagu iirlased enamasti ikka -, veidrate riiete ja hipimoodi pikkade juustega, näitavad kõigile plaadifirmadele trääsa ja ajavad kõiki asju ise). Saksamaal ja mujalgi Lääne-Euroopas aga on nad pikka aega populaarsed olnud.

Järgmine kokkupuude Kellydega oli mõned aastad hiljem aastavahetusel. Olime sõpradega Rakveres ja kuulasime raadiost R2 Aastahitti. Üldiselt tuli napakat diskotümakat püsti ja pikali. Ja siis äkki hoopis teisest ooperist lugu – Kellyde ülitundeline ballaad “I Can’t Help Myself”. Ja imede ime, ka rahvale meeldis.

Mõne päeva eest sattusin mingi x-lingi kaudu ühele mitteametlikule lehele, kus on muuhulgas saadaval ka [L] hunnik videosid (AFAIK täiesti legaalselt – Kellyd ise näivad asjast teadlikud olevat).

Too 1999. aastast pärit VIVA kanali kontsert on täitsa arvestatav laiv. Tegu on tõsiselt musikaalse perega, pille võib enam-vähem suvaliselt vahetada ja laulda oskavad ka kõik (ning riided pole selleks ajaks ka enam niiväga isemoodi kui varem). Üllatav on selle pere muusikastiil(itus) – kontsert algab vaat et heviga (“Why Why Why”), seal on nii ehtsat iiri folki (“When I Was In Town”), tasemel unpluggedi (“Mama”), hispaania rütme (“I Really Love You”; pere elas pikka aega Hispaanias ja osa Kellysid on seal ka sündinud), head autorokki, mis tahab detsibelle ja põhjas gaasi (“I Feel Love”) ja arvestataval tasemel poliitpoppi (“The Children of Kosovo”). Lisaks veel kahe venna lauldud toosama lüüriline “I Can’t Help Myself”, mille südantlõhestavuse Angelo täitsa usutavaks laulab, stingilik “Fell In Love With An Alien”, juba tollelt kassetilt tuttav igatsev “I Wish I Were A Swallow” ning kreisikämp “Hooks”. Show lõpeb naljaka jõulurokiga, kuhu on sisse pikitud Queeni “We Will Rock You” (ja laen ei kõla üldse pahasti!). Nii et suur soust – aga peab ütlema, et väga söödav.

Ja tolle vana kasseti lemmikloo [L] leidsin ka Youtube’ist üles (seal on Kellysid veelgi). Tolles videos on kõik muidugi kõvasti nooremad…

2 mõtet “Muusikaelamus: Kelly Family” kohta

Kommenteerimine on suletud