Viimaks läbi

… see suur tsirkus.

Mida arvata? Kokkuvõttes oleks muidugi võinud hullemini minna. Kõigist eelnevatest arvamustest hoolimata ei võitnud ninasarvik oma jüngritega. Põhimõtteliselt on olemas kõik võimalused euroopalikku arusaama esindava koalitsiooni kokkupanekuks. Eks näe, mis saab.

Nii et plusspool:
* kesikud ei võitnud ja on mingigi variant aru pähetulekuks, kui vürst V. metafoori kasutada.
* IRL sai korraliku kolmanda koha (rahvuslikumat lähenemist on Riigikokku hädasti vaja, kui seal selline keralaste esindatus tuleb).
* rohelised said sisse ning ka sotsid teise väiksema tegijana said korraliku tulemuse (ehkki sotsid on ideede poolest ehk kesikutega mõnevõrra sarnased, näib nende kahe partei poliitiline kultuur üsna väga erinev olevat – sotsid jätavad eurooplase mulje).

Miinuspool:
* Rahvaliit sai sisse – isegi hullemini okseleajav tulemus kui kesikute 29 kohta.
* kesikud said ikkagi väga palju hääli.
* eksisteerib reaalne võimalus vanamoodi jätkamiseks (kerad pluss reform).

Eks näis. Veel märkuse korras:
* EKD sai seekord eetriaega ja kõlapinda võrdselt suurte poistega, tulemus oli ikkagi taas 2% kandis. Ilmselt tehakse midagi valesti – eriti tuleks üle vaadata senised arusaamad riigi ja kiriku suhete ning nn kristliku sionismi promomise vallas.
* Eestlased ei armasta punaseid – nii Vasakpartei kui vene parteid said pika puuga tappa. Ei oska kahju ka tunda.

Eks nüüd ootame koalitsioonikõneluste algust.

2 mõtet “Viimaks läbi” kohta

  1. Olin paar päeva enne valimisi Tartus ja seal rääkisid erakonnad juba vägagi avalikult KeRe ülesehitamisest ning Ansip jagas oma suurt visiooni, et at the end there will be only two. (Tsiteerides kultusfilmi) ja ilmselt on tulevikuperspektiiv et kahest saab kummalgi pool üks- Lõuna- ja Põhja Eestis ning riigipott jagatakse vennalikult ära vastavalt proportsioonidele nende kahe vahel.

  2. Näis… Ei välista sedagi varianti. Ise muidugi eelistaksin laiapõhjalist koalitsiooni. Eks elu näitab.

Kommenteerimine on suletud