Isemoodi paralleel

On kaks tegelast.

Mõlemad on suured ja võimsad. Neid kardab suur osa inimestest, kuid armastavad üsna vähesed.
Mõlemad on kasvanud suureks ja võimsaks jõumeetodeid kasutades ning oma naabrite arvel. Mõlemad jätkavad sellist käitumist ka praegu.
Mõlemal on pikk ajalugu valetamisi, vassimisi ja muud ebaeetilist käitumist, samuti on mõlemal sügavalt poogen igasugustest normidest ja tavadest ning raha kaalub üles kõik lepingud.
Mõlemad arvavad, et on olemas nende arvamus ja vale arvamus.
Mõlemal on messiakompleks, mis paneb nad aeg-ajalt nördinult virisema, kui enamik teisi nendega samas liivakastis mängida ei taha.
Mõlemal on suur hulk rahulolematuid alamaid, kes ütlevad: “Heameelega laseks siit jalga – aga kuhu mul vaesekesel minna on?”
Mõlemad käituvad nii, nagu kestaks nende võim igavesti.

Kes need on? Vihje: üks on firma, teine on riik.

5 mõtet “Isemoodi paralleel” kohta

  1. Mõlemal on suur hulk rahulolematuid alamaid, kes ütlevad: “Heameelega laseks siit jalga – aga kuhu mul vaesekesel minna on?”

    Heh, vähemalt selle firma eesti kontori töötajad tunduvad küll oma tööga rahul olevat. Ja niipalju kui telekast igasugu küsitlusi on näidatud, siis selle riigi keskealised ja vanemad elanikud arvavadki, et see on normaalne elu…

  2. 🙂 Arvasingi, et Sa seepeale sõna võtad.

    Aga alamate all mõtlesin ma firma puhul eeskätt tarbijaid. Ehkki olen lugenud ka selle kohta, et ettevõtte sisekliima on viimastel aastatel halvenenud – aga selles osas ei oska midagi konkreetset väita, ise ma seal ju töötanud ei ole. Tarbijate osas aga jään enda esialgse väite juurde.

    Mis teise väitesse puutub, siis tegelikult võiks toodud loetelu täiendada veel ühe reaga – mõlemad sisendavad teistele, et sitt on tegelikult sai (it’s not a bug, it’s a feature). Sa ei taha ju väita, et tolle riigi vanainimesed ka tegelikult õitsval elujärjel on?

    P.S. Head valentini kah. 🙂

  3. Icc, kusjuures väga vähe jäi puudu, et ma oleks isegi sinna tööle kandideerinud… mingi asja juhiks, mille ülesanne olnuks konsultatsiooni pähe määrida…kuid ühe panga pakkumine paistis ilusam;)
    Nii et nüüd on neil mõnus võimalus hiljem üleostmisele mõelda:D

  4. Bah, sõbrapäeva unustasin üldse ära, head sedasamust Sullegi ;)…

    It’s not a bug, it’s a feature lause meenutab mulle aga pigem firefoxi ja tema mälucachemist (mida on küll võimalik välja lülitada, aga tavakasutajad ei ole sellest eriti teadlikud)…
    Suurfirmad muideks on asjaga üsna rahul (ja üsna suur protsent firma klientidest on minu teada suurfirmad). Active Directory server suurfirmas on midagi, mida *nixi asendused (OpenLDAP jms) naljalt ei asenda minu arusaama järgi.
    Muidu enamuses tähelepanekutega isegi nõustun, aga pean mainima, et Office 2007 kasutusmugavus ja loogika on midagi, millele opensource toodetel annab veel pikka aega järgi tulla ;).

  5. mks: Office 2007 jätan jälle kommenteerimata, kuna ei ole kasutanud. Mulle piisab teadmisest, et a) need uued asjad on veel hullemini DRMi jms jura täis ja b) nad järjekordselt soperdavad oma vorminguga. Suurfirmade osas ei julge ka 100% kindlusega sõna võtta, kuna pole üheski töötanud. Loetu põhjal ma aga seda nii kindlalt väita ei julgeks. Eks jääme jälle lugupidavalt eriarvamusele. 🙂

    Chris: et Sind kohe tõmbab igasuguste mustade ja määrivate asjade juurde. 😛 Poliitikast jäi veel väheks või? 🙂

Kommenteerimine on suletud