Laulupealinn

… osutus täitsa vahvaks telesaateks. Eeskätt just seetõttu, et tuntud lauljad pidid otsima endale erinevaid laulupartnereid ning seeläbi said laiema kajastuse ka paljud tundmatud, ent üllatavalt head esinejad.

Finaalis oli natuke kahju Tanja Mihhailovast – terve saatesarja jooksul tuli väga kihvte esinemisi, ent kahjuks oli viimane finaalilugu üsna ebaõnnestunud (ehkki väga ilusa ideega) ning see maksiski ilmselt võidu. Puhtpoliitiliselt oleks muidugi olnud kasulik Kohtla-Järve võit – arvata on, et see saatesari aitas Ida-Virumaad päris palju rahva teadvuses taas Eestina tajuda ning mine tea, ehk hakkas ka mõni sealne inimene esmakordselt mõnd eesti kanalit vaatama. Kuid muusikaliselt võitis finaali Ott Lepland ja Kärdla 2:1 (“Tanja Turner” oli endiselt ekstraklass).

Meelde jäänud esitusi sarjast (lisaks finaalile – suht suvalises järjekorras):
* Taimo Toomasti ja Ago Andersoni “Kaunid baleriinid”. Konkurentsitu komöödiapreemia – midagi soomlaste surematu Spede ja Vesku (aka Jean-Pierre Kusela) kanti. Tuubis ütleb üks välismaalasest kommentaator: “I’m not sure which drugs you guys are on, but I want the same! ;)” – aamen selle peale!
* Tanja Mihhailova ja perekond Räitsaku “Fell in Love with an Alien”. Täiesti korralik Kelly Family kaver, plussiks pereisa omapärane saksa aktsent. Kahjuks jäi sama pere finaaliesitus kahvatuks.
* Birgit Õigemeele ja Õige Meeletute “Wannabe” – Kohila õdedepunt andis Spice Girlsile selgelt silmad ette.
* Ott Leplandi ja Kärdla Ühisgümnaasiumi segakoori “Hallelujah” – maailma üks enimkaverdatud lugusid sai ühelt poolt küllalt klassikalise, ent samas ka piisavalt omanäolise tõlgenduse.
* Tanja Mihhailova ja Iisaku segakoori “River Deep Mountain High”  – pole midagi öelda, Tanja Turner on klass. Ja üks maalt tulnud koor paneb veel i-le täpi peale.  Väga uhke.
* Toomas Lunge ja perekond Raamatu “Meeste laul” –  papa Raamat poegadega suutis üllatavalt hästi asendada sukkpükstes Jaan-Villem Sibulat.  Vingelt ürgmehine lugu Volkonskilt ning igapidi täiesti isane ettekanne.
* Koit Toome ja Wannamoisa koori “Legend” –  hea paueriga esitus Kaku omakandirahvalt.
* Tanja Mihhailova ja Viru ÜJP ajateenijate “Kaunimad laulud” – sellest on juba eespool kirjutatud. Ülimalt äge number (lisapunktid veel saatejuht Marten Kuningale Hitleri kombel röökimise eest  stuudios peale laulu).
* Ott Leplandi, Joanna Jürimäe ja Miili Tammeveski “I’m Yours” –  üliväga chill esitus, võiks täitsa kujutada ette kusagil Kariibi kruiisilaeval hulgast ropprikastest miljonäridest koosneva publiku ees.
* Birgit Õigemeele, Tiina Adamsoni ja Lauri Pesuri “Süte peal sulanud jää” – absoluutne lemmik kogu sarjas.

Eraldi mainimist väärib ka sarja keskpaigas ühislauluna esitatud [L] Queeni “I Want It All” – refrääni mitmehäälne vokaal ei jää Queenile alla, Laur Joametsa kitarr kõlab nagu Red Special  ning Koit Toome lauldud avataktid on täiesti Freddie.

Seega kiitus sarja tegijaile (ja muidugi tavapäraselt universaalsele stuudiobändile). Alguses ei tahtnud hästi vedu võtta, aga nüüd ilmselt oodatakse huviga juba järgmist korda.

5 mõtet “Laulupealinn” kohta

  1. Siin astume küll erinevatel radadel.
    Olid Ferenc Liszti’i päevad. Õnnestus kuulata mõningaid tema rapsoodiaid Klassikaraadio vahendusel. Olin sunnitud oma arvuti kõlarid remonti viima, sest see mida minu monitori ädine häälitsus võimaldas rikkus palju ära. Minu pärast võiks see Tatjana esineda või esi jäsemetel ikkagi jätaks külmaks. Lepland võiks oma ülestähendusi kasvõi tasuta jagada ikkagi ei loeks. See on minu subjektiivne arvamus ja minul on selleks õigus.

  2. Tjah. Oma arvamus on kahtlemata argument. Iseasi, kas sellega peab tulema võõra ukse alla räuskama.

  3. Olen Frantsuga päri- ei mõista Leplandi fenomeni, isegi tootest on keeruline aru saada.
    Kuid eks muusikatööstus toimib ikka turu reeglite järgi.

  4. Ilmselt on siiski puhtalt maitseküsimus. Sellil häält ja võimeid kahtlemata on (vähemalt popmuusika jaoks), muusikastiili üle võib vaielda.

Kommenteerimine on suletud