Ära mürgita! (jõhker naer saalis)

Käisin eile Arvutikeskuses tellitud juppide järel. Seal on põrandal huvitavad kleepekad.

Kujutatud on mingisugust kurja kätt arvuti klaviatuurile miskit neoonrohelist kisselli valamas ja all on väga õpetlik tekst: “Litsentseerimata tarkvara hävitab andmed sinu arvutis – ära mürgita oma arvutit ja faile”.

Küsisin müüjalt, kust seda suurepärast sürrealistlikku naljapilti (täitsa võrreldav “Meie küla eitede” seeriaga!) endalegi saada võiks. Too muigas, kuid ei osanud selles osas nõu anda.

Tase, Microsoft ja BSA. Tõesti tase. Järgmine kord võiksite lisada ka “pissib sinu kohvitassi”, “annab su vanaemale purgeeni” ja “lööb su kassi jalaga”.

7 mõtet “Ära mürgita! (jõhker naer saalis)” kohta

  1. Ära nüüd sellele „Meie küla eitede“ seeriale küll vett peale tõmba. Need on meie naivistliku maali hea näide.

  2. Kakk, ära keera asju pimesi üle vindi. Ei olnud ju midagi kirjas maksmisest, ka Linuxil on ju samamoodi litsents, mida Sa seda kasutades aktsepteerima pead. Kasutaja enda valik, MILLISE litsentsi ta valib (või siis mida ta ignoreerida otsustab).

  3. Frants: Mulle need eided väga meeldivad, lihtsalt see oli veel parem. 🙂

    P6: ega ma väga ei keera üle (natuke küll). Aga asi on
    a) halvasti sõnastatud – mida tähendab tavainimese jaoks “litsentseerimata”?
    b) sulaselge FUD – väide, et EULA mittetäitmine kuidagi a priori tehniliselt ohtlik oleks, on kindlasti kui just mitte päris lambist võetud, siis liigjulge. Muidugi eksisteerib ka teine võimalus (mis muide on teoreetiliselt isegi Windows 7 EULAsse sisse kirjutatud – vt minu vastavat analüüsi kusagil eespool) – et Windows tõepoolest tuvastab tarkvaraliselt litsentsirikkumise ning “distsiplineerib” kasutajat näiteks kodukataloogi failide hävitamiisega (peenemas vormis annaks seda teha ka nii, et failid jäävad alles, ent on kasutuskõlbmatud). Aga nii halvasti ei arva ma tegelikult isegi sellest firmast.

    Igaks juhuks ütlen ka veel korra üle, et ei toeta litsentsirikkumisi – elan ise vaba tarkvara peal juba pikka aega ning leian, et erinevalt minu ülikooliaegadest 90-ndate algul ei ole tänapäeval “piramisel” enam kuigi palju õigustust (tollal oli tarkvara siinkandi inimeste jaoks nii müstiliselt kallis, et oli valida kas arvutikasutusest loobumise või illegaalsuse vahel – tänaseks on vaba tarkvara reaalne alternatiiv).

    Aga oleks minu nimi Bill või Steve, siis ma a) ei korraldaks sedalaadi kampaaniaid üldse, kuna parem piratagu minu softi kui teiste oma (seda on firma mitteametlikult ka ise öelnud), b) kui tingimata peaks korraldama, siis teeks seda natukene läbimõeldumal moel. Aga eks BSA kampaaniad on olnud juba paarkümmend aastat IT-huumori tänuväärne allikas, seega ilmselt tähendavad akronüümi esimesed kaks tähte tõepoolest pigem midagi muud kui ametlik variant pakub…

  4. Offf: vabandused, miskipärast oli Akismet need kommid ära söönud.

    Aga tänud – selle tsirkuseplakati lasen kindlasti homme välja ja panen kabinetis seinale. Imetlusväärne paralleeluniversum neil. 🙂

  5. Nii, nüüd on see Offfi viidatud plakat ilusti välja prinditud ja Kaku kabineti seinale pandud. Alla on kirjutatud ROTFLMAO.

Kommenteerimine on suletud