Laupäevaõhtune pasta

Lähteolukord: neli näljast nägu. Lahendusena suur pott pennet  ja sinna peale sihuke nähtus:

* 3 spl võid
* 3 spl jahu
* 1/2 tl soola ja teine musta pipart
* 1/4 pakki (tegelikult suht tunde järgi) piima
* 3/4 pakki mustasildilist (kõige vanemat) Gouda juustu

Juust ära riivida, seejärel sulatada kausis või ja segada sinna sisse maitseained ja jahu (tahab korralikult segamist). Mõni minut kuumutada, seejärel valada juurde piim. Veel ca 5 minutit aeglasel tulel (pideva segamisega, asi hakkab konsistentsi muutma). Siis kogu juust sinna selga (loomulikult ikka segades).  Segada ja kuumutada, kuni asi ühtlase ja veidi läikiva ilme võtab. Siis võib pasta peale valada.

Vastuvõtt oli igati positiivne.

5 mõtet “Laupäevaõhtune pasta” kohta

  1. Miks jahu? Ma mõtlen, et penne on ju niigi jahu, kas seda on veel tarvis kastmesse lisada? Või-juust peaksid ise ka küllalt paksuks tegema kastme, ei?

  2. Jahu võib idee poolest vähem panna, aga ma arvan, et päris ära jätmisel vajub tulemus “koost laiali” – jahu seob kastme ühtlaseks.

  3. Mm, kui korralikult segada, siis või-juust seovad ka, või tsipa enam ehk juustu panna. Kui aega-jaksu ei ole, siis muna on tegelikult parem siduja kui jahu. Aga munaga peab olema ettevaatlik, ei tohi liiga kuuma kastmesse valada, muidu tõmbab tükki.

  4. Lisada tuleb igal juhul ungari pekki. Mida rohkem seda uhkem. Rikkus ei anna häbeneda. Pasta võib üldse ära jätta. Seeni võib ka panna ja kui juhuslikult juhtub kala käekärast olema, siis ka seda.
    Millal see pasta tuli olid teised ikka makaronid. Kõiki võib puudu tulla kui pekki ei ole jääb asi katki. Ikkagi heaoluühiskond ega me mõned kreeklased ole.
    NB! Mida rohkem pekki seda uhkem. Nimi võib ikka pasta olla näiteks: „pastaTšuktši moodi“

  5. No pasta tähendab Itaalia keeles jahutainast ning kõike sellest tehtud toitu. Maccheroni on üldiselt lühike suure auguga pasta, mis imab paremini kastmeid (ja seega sobib tõesti raskete pekiste kastmete juurde). Peale kala võib mõelda ka muid mereande, kaheksajalgu ja tigusid jne.

    Frants, Bologna originaalne köök sulle vist peaks meeldima, siin ka pannakse seapekki ja selle derivaate igale poole 🙂

Kommenteerimine on suletud