Vaba tarkvara päev @ IT Kolledž

Et õigel [L] rahvusvahelisel vaba tarkvara päeval ehk selle nädala reedel (16.09) toimub juba [L] Rahvusraamatukogus RISO üritus, siis teeme kolledži ürituse päev varem. Aeg on alates kella 14-st, koht on kolledži suur kaldauditoorium 314.

Kava (esialgne):
* Veidi Vanemate Pingviinide mõtted – teemal “Miks ma olen pingviin ehk miks on minu arvutis Linux” võtavad sõna Linuxi-kasutajatest õppejõud (Margus Ernits, Jaanus Pöial, Truls Ringkjob, Indrek Rokk, Kaido Kikkas).
*  Kolledži robootikaklubi tutvustav loeng Margus Ernitsalt (juttu tuleb ka vabast tarkvarast kui klubi ühest olulisemast tugisambast).
*  Ubuntu 10.04 installiabi – kohapeal saab enda läpakasse paigaldada Ubuntu Linuxi seni viimast pika tootetoega versiooni 10.04 Lucid Lynx ning kuulda nõuandeid, et saavutada lõpptulemusena igati asjalik vabal tarkvaral põhinev töökeskkond (eriti soovitav kolledži rebastele).

(Midagi võib tulla veel)

Ettekannetest tehakse ka [L] veebiülekanne.

APDEIT 16.09 – mõned materjalid leiab [L] kolledži wikist.

3 kommentaari postitusele “Vaba tarkvara päev @ IT Kolledž”

 1. M. P. ütleb:

  Kas veebiülekande saaks pärast ka Youtube’i üles?

 2. Kakk ütleb:

  Seda peab uurima, siin läks üsna rabistamiseks…

  Mõned asjad said üles [L] kolledži wikisse.

 3. M. P. ütleb:

  Minu meelest oli see hea ettekandesessioon, sest seal vastati paljudele kergesti tekkivatele küsimustele ja teema sai ka eri inimeste poolt üpris erinevatest vaatepunktidest avatud. Seda oleks hea igasugu üldhuvitavates tutvustusmaterjalides viidata. Abi oleks mistahes vormingus videost.