Hiinavärki 3.0

Hiina toidu (teatud sorti)  kokkusegamine hakkab käppa saama…

Põhimõtteliselt sama retsept kui kahel eelmisel korral, aga seekord kalaga. Esmalt pool liitrit keedetud vett kaussi, sisse kaks puljongikuubikut, 5 tl suhkrut, sorts riisiäädikat ja teine sojakastet. Siis hakkisin peeneks tollise jupi ingverit, 4 küünt küüslauku ja kaks keskmist sibulat. Peale seda 2/3 korvi šampinjone viiludeks.  Seejärel 0,6 kg lõhefileed paari-cm küljepikkusega kuubikuteks, taldrikusse umbes 1 osa peent meresoola ja 2 osa maisitärklist ja need segamini. Pann kuumaks, lõhekuubikud tärklisesegus hästi läbi veeretada ja pannile.

Kui kala praetud, siis samasse jahusesse õlisse seened ning kui need veidi praetud, siis sibula-ingveri-küüslaugusodi. Kui segu kenasti läbi praetud, siis kalatükid sinna otsa. Taldrikust üle jäänud tärklisesegu tassi, sorts vett peale ja vedelaks sodiks, siis see omakorda alguses tehtud puljongisse ja hästi läbi segada. Puljong omakorda pannile kõige otsa.

Segada keskmisel tulel, kuni kaste pakseneb. Tarbida keedetud riisiga (nuudlitega on ilmselt ka hea).

Damn, I’m good (Duke Nukem) 🙂

Üks mõte “Hiinavärki 3.0” kohta

  1. Midagi rõõmsat ka siin hallis jamas.
    Pean lisama: „Ja valge viinaga on hea.“
    Kui juba jutt on ingverist, siis liistakud töödeldud suhkruga – midagi paremat annab välja mõelda.
    Õnnestus kord saada ja midagi paremat annab välja mõelda.

Kommenteerimine on suletud