Suitsulõhepasta

Laupäevaõhtune kokandussessioon jälle…

Seekord jäid arusaamatul põhjusel kappi pikemalt seisma suitsulõhe kõhuääred – need, mida Järve Selveri kalaletis müüakse ja mis on märksa parema hinnaga kui “päris” suitsulõhe, ent saia peale panduna vägagi maitsvad (enne söömist tuleb muidugi natuke sodimist ja pärast korralik kätepesu). Seega, teeme pastat:

* 4-5 suitsulõhe kõhuäärt
* 1/5 pakki (silma järgi) võid
* 4-5 spl hapukoort
* hakitud tilli ja peterselli (aastaajast tulenevalt sügavkülmutatud)
* tšillisegu (vastavalt maitsele)
* Worchesteri kastet (tunde järgi, umbes 1-2 spl)
* pastat – käesoleval juhul oli kasutada pool pakki ehk 250g farfalle‘t

Süüa saab 3-4 inimest (sõltuvalt suurusest ja näljasusest)

Pasta keema, lõhe paarisendimeetristeks juppideks (kõige suurem sodimine on uime ja sealse luu eemaldamine) ja pannile. Juurde või ja hapukoor. Segada pidevalt, kuni või on sulanud. Siis juurde tšilli, till ja petersell ning Worchesteri kaste. Kui kaste valmis (kümmekond minutit hiljem), siis valada valmis pasta peale ja segada läbi.

Tulemus on üsna rammus, aga üpriski maitsev.

Kommenteerimine on suletud.