Rahvaauto?

ERR uudised räägivad sellest, et 2011. aasta autoks valiti Opel Astra. Muuhulgas aga on seal ka veel selline rida:

Traditsiooniliselt kuulutati välja ka rahvaauto 2011, milleks osutus Volvo S60.

Huvi pärast vaatasin [L] AS Info Auto kodulehelt järele: odavaima baasmudeli hind on 464 000 krooni, kallimad variandid lähevad 700k alla.

Päris huvitav oleks teada, kui palju on Eestis inimesi, kes seda “rahvaautot” endale lubada võivad?

5 mõtet “Rahvaauto?” kohta

  1. Pigem on rahvaauto vist Dacia … tuleb ainult oodata millal daciavaimustusest ka teised suurtegijad peale renoo aru saavad, seni on mõistlik ainult kasutatud masinatega ringi sõita – võimalikult vähe elektroonikat ja tilulilumugavusvarustust, lihtne ja vähekapriisne mootor – need on auto suurimad voorused.

  2. Ambrosius: no võib ka nii võtta, selle tõlgenduse peale ma ei tulnudki. 🙂 Pigem tundus, et mõnedel on reaalsustaju ikka täiesti ära lennanud.

    Lõvikutsu: üsna nõus. Praegu tundub, et olen Kia Ceedi näol ise ühe väga levinud rahvaauto ostnud (sama oli eelmine kord Hyundai Getziga). Tänavapildis on neid ikka päris palju, Volvo S60t näeb üsna harva (enamik Volvosid siinmail tunduvad olevat kasutatud neliveolised universaalmudelid).

  3. Eks ma seda rahvaesindajaks olemist ja reaalsustaju kadumist samastasingi.

    Aga terake tõtt kalliste autode rahvaautodeks pidamises ju siiski on. Nimelt leidub suur hulk inimesi (tõenäoliselt iga rahva seas), kes on valmis paljust loobuma, et omada (liisida, laenata) uut ja ülejõukäivalt kallist autot.

    Õnneks on ka normaalse suhtumisega inimesi:
    http://www.jargondb.org/miscellaneous
    Many drive incredibly decrepit heaps and forget to wash them

    🙂

  4. Tjaa, auto pesemata jätmises annab ka Kakk häkkeri mõõdu välja. 😀

    Aga selle teise pointi kohta: seal võiks olla mingi teine termin. Näiteks “massiauto” halli/lolli massi tähenduses (sorry, kõlab tiba elitaarselt, aga midagi pole parata – sedasorti seltskond on paraku olemas). “Rahvas” eeldab minu arust rohkem teadlikku, enese eest seista suutvat ja väärikust omavat seltskonda. Võiks autoajakirjanikele täitsa järgmiseks aastaks soovitada.

Kommenteerimine on suletud