Eesti meediale mõeldes

Õpetaja ütles:
“Varem suhtusin inimesse nii
kuulasin tema juttu
uskusin tema tegu
Nüüd suhtun inimesse nii
kuulan tema juttu
jälgin tema tegu”

(Konfutsius, “Vesteid ja vestlusi”  V,10)

See hiina klassiku ütlus tuli meelde seoses Eesti viimaste aegade meediakajastustega – alates häbitust valetamisest Soome kirikus toimunu kohta, läbi totaalse tolerastiavalingu  ja lõpetades tänase jamaga ÜRO keeleraporti ümber. Jõudu vassimiseks, seltsimehed!

5 mõtet “Eesti meediale mõeldes” kohta

  1. Kahjuks ei ole jõudnud jälgida kõiki sündmusi, seetõttu tekkis huvi, kas on kuskil teada, kust see Soome kiriku mull liikvele läks või kust see vale välja tuli?

  2. Noh, tähendamissõnana Sulle üks vana lõbus lugu…

    Laeval sai kapten mingil põhjusel tüürimehe peale pahaseks ja kirjutas laeva logiraamatusse: “Täna oli tüürimees maani täis.”

    Tüürimees luges ja mõtles. Siis lisas raamatusse: “Täna oli kapten jumala kaine.”

    Sadamasse jõudes sai kapten kinga.

  3. Aga konkreetselt sai asi alguse ühest Soome TV saatest, kus oli homoteema kõne all. Vastupidiselt meil serveeritule esindas seal kirikut see osa seltskonnast, kes üritab popp ja noortepärane olla (“paha ja konservatiivne” oli saates hoopis teine inimene). Seega ei olnud lahkumislaine põhjuseks mitte “õigustatud pahameel kitsarinnalise kiriku pärast”, vaid pigem Pühakirja lauset kasutades “soola tuimaks muutumine”. Sarnaseid asju on nähtud ka Rootsis (peale Stockholmi piiskopi valimist) ja Inglismaal (“popi ja noortepärasega” mittenõustuvad anglikaanid liituvad katoliku kirikuga).

  4. Selge. Mul lihtsalt jäi silma üks lugu, mille ma kiiresti silme eest läbi lasi, seal väideti, et Soome kirikutest lahkuvad paljud inimesed, vist toodi ka mingi number, paar tuhat. Ja sellega seoses mul kohe tekkiski mõte, et kas tõsti, võeti asi lambist. Mille üle ma sugugi ei imestaks. Aga see selleks. Tänud!

Kommenteerimine on suletud