OpenSim: häda füüsiliste objektidega

ITK simulaator on juba päris kena, aga selle taga olev tarkvara on ikka veel “null punkt”-versioonides ning paraku on seda aeg-ajalt näha. Igatahes tekkis 0.6.9 peal jama sellega, et objekte ei saanud määrata füüsilisteks (ehk siis gravitatsioonile alluvateks – sedasorti objektina loodud pallike näiteks peaks mööda kallakut alla veerema). Uuendus 0.7.0 peale ei aidanud.

Probleem ja lahendus on kirjas siin. Kuna vahepeal uuenes konfisüsteem, siis vana variant jäi muidu küll tööle, kuid tekkis see puuk. Seega tuleks kõik eraldi asuvad regioonifailid koondada kokku kataloogis bin/Regions asuvasse RegionConfig.ini faili. Ühe näite mitme regiooniga konfifailist leiab näiteks [L] siit.

Ahjaa, Kakk hakkab muide sügisel millalgi ka OpenSim-maailma ehitamise ja haldamise teemal koolitust tegema. 🙂