Laulud tähtedega 2010

Kokkuvõttes oli jällegi mitu nädalavahetust lahedat vaatamist. Seekord oli seltskond vaat et kirjumgi kui eelmisel korral – mitu algusest peale kõva lauljat, paar sarja kestel märgatavalt arenenud tegelast ja siis need teised ka.

Algusest peale oli selge, et Artur ja Tauri laulda oskavad. Margus oli üks neist arenevatest sellidest, aga tema finaali jõudmine oli mõnevõrra üllatus. Samas oli tema trumbiks parim laulupartner saates ja oskuslik lauluvalik. Tänane finaal näitas mõlemal osapoolel mõnevõrra väsimuse märke, parimad esitused jäid kummalgi varasemasse aega – samas oli mõlema paari viimane laul väga mõnus esitus. Võit läks õigesse kohta, ehkki sümpaatsed olid mõlemad.

Saatesarja põhitegijad olid kaks finaali naispoolt, eriti aga Tanja. Lenna ülesanne oli veidi lihtsam, pidi lihtsalt ise väga hästi laulma – Tanjal oli ilmselt õpetamist kõvasti enam, kuid ta näitas end lisaks heale õpetajale ka tõelise lavatähena.  Oma mitteprofist paarilist toetasid tublisti ka Birgit ja Uku, kuid neil olid selgelt nõrgemad partnerid.

Mõned meeldejäävamad esitused kogu sarjas:

* Suur osa Marguse ja Tanja repertuaarist – “Tsirkus”, “In the Arms of an Angel”, “Kus kulgeb kuu”, “Kiss”, “New York, New York”. Puhtsubjektiivselt aga sai lemmikuks U2 “With or Without You” – sellist kummituslikku lugu sellise pinge ja särtsuga järele teha pole väike saavutus (lisapunkt muidugi saatebändile ja Toomas Vanema eBow-kitarrile).

* Võitjapaari “You Are So Beautiful” ja “Anarchy in the UK” – kaks ülimalt vastandlikku  lugu esitatuna võrdselt tipptasemel. “Stopp! Stopp! Nii see ei käi, tibu – ma näitan, kuidas see käib”… Johhaidii. 🙂

* Tauri ja Merlyni “Felicita” ja “Tuulevaiksel ööl”. Itaalia hõbekõri Al Banot järele laulda on tubli tulemus. Ja peab ütlema, et “Tuulevaiksel ööl” oli senikuuldud lauludest küll Merlyn Uusküla parimaid esitusi (Taurist rääkimata).

* Sveni ja Birgiti “Mässajate laul”. Kahju, et grupivend Sveni lavanärv natuke alt vedas. Aga see kontrastne lauluseade oli üliuhke ja vääriks kindlasti stuudiojäädvustust.

Saatesarja miinuspool oli taas kord täiesti mõõdutundetu reklaam. Nojah, lähiajal on plaanis Ekspress Hotline’i (“Süüdi, kes on süüdi…”), Lincona põrandakeskuse ja tolle totaka kosmeetikapoe, kelle reklaamiga [L] TV3 veebis olevaid lauluvideoid vahepeal solgiti, teenuste kasutamist  aktiivselt vältida (Kaku puhul töötab sihuke reklaam – ilmselt vanaisa mõjude tõttu – risti vastupidiselt).