Öirolaulu poolfinaal 2006

Jõudsin proovist tagasi poole pealt, aga ega paljust ilma ei jäänud. Üldiselt samad kommentaarid kehtivad, mis eelmisel aastal. Tõsi, nüüd tuleks eraldi hinnata kahes kategoorias.
a) tõsine kategooria. Esimene auhind jääb välja andmata – eelmise aasta norralaste Wig Wam’i tasemel asja ei olnud. Teine auhind läheks Eestile – Paulus & Co oskavad kohati lamedusi toota küll, kuid muu saasta taustal jättis Sandra väga hea mulje. Kolmanda preemia jagaks iirlaste (üle mitme aasta oli iirlaste poolsült taas täiesti kuulataval tasemel), Monaco (“Jamaica Farewelli” rip-off, aga muidu pole-viga lugu) ja Hollandi (kolm tsikki naturaalkitarri ja djembe’dega) vahel. Kaks lugu vääriks veel äramärkimist – poolakate Ich Troje jättis hea mulje paari aasta eest Riias (eriti meeslaulja hääl), paraku seekord polnud laulu. Portugali tibid nägid head välja ja häält oli ka, aga stilistiga tulnuks midagi jubedat ette võtta – tüdrukud nägid välja nagu mõne vesterni litsimaja…
b) pulakategooria. Jagaks preemia täiesti eriliste soomlaste (mitte et ma Lordi esitust väga kaifinud oleks) ja kahe maa vahel, kes julgesid avalikult kogu tsirkust parodeerida – Leedu ja Island. Esimesel miski kreiside meeste kamp à la Keskerakond, kes skandeeris “meie oleme võitjad, hääleta meie poolt!” ja teisel libatibi Silvia Night umbes samasuguse sõnumiga.

Ametlik tulemus jättis täiesti külmaks. Ja kuna laupäeva õhtul on mäng tulemas, siis ilmselt ei jõua finaali üldse vaadatagi.